Etkinlikler & Fuarlar

UNICERA İstanbul’da Bolat: Türkiye seramik karoda dünyada 5’inci

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, UNICERA İstanbul ziyaretinde Türkiye'nin yılda 1,3 milyar dolar seramik ihraç ettiğini ve karoda dünyada beşinci olduğunu söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat UNICERA İstanbul fuarını ziyaret etti
Görsel: T.C. Ticaret Bakanlığı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 37. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı UNICERA İstanbul’u ziyaret ederek Türkiye’nin yılda 1,3 milyar dolarlık seramik ihracatı yaptığını açıkladı. Bolat, Türkiye’nin seramik karoda dünyada beşinci, genel seramik ürünlerinde ise ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirtti.

Ticaret Bakanlığının 7 Kasım 2026 tarihli açıklamasına göre Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) iş birliğiyle düzenlenen fuar, 2 Kasım’da İstanbul Fuar Merkezi’nde başladı ve 7 Kasım’da sona erdi. Fuarda seramik kaplama malzemelerinden banyo ve mutfak ürünlerine, yapı kimyasallarından ileri üretim teknolojilerine uzanan ürün yelpazesi sergilendi.

“Turkish Ceramic” vurgusu

Beraberindeki heyetle stantları gezen ve firma temsilcilerinden bilgi alan Bolat, fuarın toplam 6 salonda düzenlendiğini söyledi. Bolat, “Stant ve firma sahipleriyle görüş alışverişimiz oldu. Çok memnun ayrılıyoruz. Seramik sektörü Türkiye’de Anadolu’muzun kültürel mirasının dünya ölçeğinde bir sektörel başarıya dönüştüğü çok güzel bir sektör.” diye konuştu.

Sektörün ihracat performansını değerlendiren Bolat, “(Seramik sektörü) Türkiye, yılda toplam 1,3 milyar dolar ihracat yapıyor ve dünyada özellikle seramik karoda 5’inci. Genel seramik ürünlerinde de ilk 10’un içinde. Biz de Ticaret Bakanlığı olarak prestijli fuar statüsü verdiğimiz bu fuarın daha da güçlenmesi için her türlü fedakarlığı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. Bolat, “Türk seramik kelimesi yani ‘Turkish Ceramic’ uluslararası bir motto olarak daha da güçlenecek. Biz sektörün her zaman yanındayız.” dedi.

Fuara alıcı ilgisi

Bakanlığın sektöre desteğini sürdüreceğini belirten Bolat, “Gereken destek neyse vereceğiz. Burada sektör yetkililerine sorduğumda çok ciddi bir alıcı ve ziyaretçi kitlesi olduğunu ve memnun olduklarını söylediler. Stant sahiplerinin de yüzleri gülüyordu.” dedi.

Fuarın uluslararası niteliğine dikkat çeken Bolat, seramik sektörünün güçlenmesi, dünya çapında marka değerinin ve bilinirliğinin artırılması ile küresel pazarlardaki payının yükseltilmesi için çalışmaları ve destekleri sürdürmeyi hedeflediklerini kaydetti. Bolat, diğer sektörlerde olduğu gibi seramik sektörünü de geliştirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Kaynaklar

  • T.C. Ticaret Bakanlığı, “Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul’da “37. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı”nda Açıklamalarda Bulundu”, 7 Kasım 2026: ticaret.gov.tr
Mesut Kul
Sponsorlu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kişisel verileriniz Gizlilik Politikası ve KVKK Aydınlatma Metni kapsamında işlenir.