Connect with us

Alkolsüz İçecek

Tetra Pak’tan Çin’e büyük yatırım…

Yayın tarihi

-

Tetra Pak Çin’de Ürün Geliştirme Merkezi Açtı

Tetra Pak müşterilerine paketleme, üretim ve pazar uzmanlığı alanında hizmet veren dünyadaki dokuzuncu ürün geliştirme merkezini Çin’de açtı.

Gıda işleme ve paketleme çözümlerinde dünya lideri Tetra Pak, Çin’in Shanghai kentinde Tetra Pak Ürün Geliştirme Merkezi (ÜGM) açtı. Merkez, yerel süt ve içecek üretim şirketlerine gıda işleme ve paketleme konularında ekipman sağlayacak. Ayrıca yüksek kaliteli ürün geliştirme faaliyetleri de hızlı ve verimli şekilde yürütülecek.

Tetra Pak Çin Teknoloji Geliştirme ve Üretim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren ÜGM, şirket müşterilerinin Çin’de meyve suyu  ve süt ürünleri pazarının sürekli çeşitlenen ihtiyaçlarına cevap verecek. Tetra Pak, Çin’deki hızlı kentleşme ve orta sınıfın büyümesi sebebiyle  içecek tüketim alışkanlıklarında meydana gelen değişiklikler nedeniyle ülkeye yatırım yaptı. Merkezde ayrıca yeni ürün yaratma konusunda da önemli çalışmalar yapılacak. Tetra Pak yeni ürün geliştirme merkeziyle bilgi, deneyim ve uzmanlık birikimini müşterilerinin hizmetine sunacak.

Sıvı gıda işlemleri için gelişmiş işleme ekipmanlarıyla donatılmış olan ÜGM müşterilere, formülden süt ve içecek testlerine ve bitmiş ürünlerin kutulara doldurulmasına kadar baştan sona gıda işleme sistemleri sunuyor. Ayrıca ürün ve teknoloji geliştirme, ürün formülasyonları, konsept geliştirme, ürün işleme teknolojisi, ekipman optimizasyonu, ürün paketlemede yenilikçilik, ürün tüketim araştırmaları ve pazar değerlendirmelerini içeren çok geniş bir yelpazede hizmetler de bu merkez üzerinden verilecek.

Tetra Pak Çin Başkanı Hudson Lee “Yeni ürün geliştirme merkezimizle müşterilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. Merkezde formül araştırmalarını destekliyoruz. Müşterilerimizin laboratuvardan pilot üretimine kadar ürün geliştirmedeki sürelerini kısaltarak maliyetlerini düşürmelerine yardımcı oluyoruz” dedi.

Çin’de kurulan ÜGM’nin, en yüksek imalat ve kalite standartları temelinde kurulduğunu ifade eden Lee şöyle konuştu: “Bütün ekipman ve tesisler testlerden geçirildi ve sertifikaları da alındı. Böylece ÜGM, Tetra Pak müşterilerinin ürün geliştirme çalışmalarını emniyetli ve güvenilir bir ticari üretime dönüştürmelerine yardımcı oluyor.”
Çin’de açılan ÜGM, Fransa, İsveç, Hollanda, Brezilya, ABD, Hindistan, Singapur ve Japonya’dan sonra dünyadaki  dokuzuncu Ürün Geliştirme Merkezi olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı
Advertisement
Yorum yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alkolsüz İçecek

Pınar Su ve İçecek, daha sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyor

Yayın tarihi

-

Yazar:

Hızla artan çevresel etkenler nedeniyle sürdürülebilir ve çevreye dostu çalışmalar her geçen gün gündemin daha önemli bir kısmını oluşturuyor. Gelecek nesillere olan sorumluluğunun bilinciyle sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında attığı adımları paylaşan Pınar Su ve İçecek; yaptığı iyileştirmeler sonucunda 2021 yılına oranla geçtiğimiz sene toplam atık su miktarını %19,78 azaltırken, ambalaj ağırlıklarında %35’e varan düşüş sağladı. Farklı alanlarda kağıt kullanımındaki düşüş oranları %14 ve %25 olarak gerçekleşirken, enerji kullanımındaki düşüş toplamda %16,3’e ulaştı.

Türkiye’yi ilk kez 1984 yılında ambalajlı su ile tanıştıran Pınar Su ve İçecek, sürdürülebilir yaşam politikası doğrultusunda; su kaynaklarının korunması, sera gazı emisyonlarının azaltılması ve karbon ayak izinin küçültülmesi, atığın kaynağında ve ürünün yaşam döngüsü boyunca azaltılması, geri dönüştürülebilir ambalaj kullanımının artırılması, enerji ve su verimliliğini artıran uygulamaların üretim proseslerine entegre edilmesi gibi çevre dostu uygulamalarla önemli başarılara imza atıyor.

“Tüm olumsuz çevre faktörleri bertaraf edilmeli”

Pınar Su ve İçecek olarak iklim değişikliğine sebep olan tüm faktörlerin bertaraf edilmesi için de çaba gösterdiklerinin altını çizerek, çalışmalar sonunda elde edilen çıktıları paylaşan  Pınar Su ve İçecek Operasyonlar Direktörü Koral Kalpaklıoğlu; “Verilere göre, 2012 yılından 2022 yılına kadar ambalaj ağırlıklarındaki düşüş 0,5L ürün grubunda %35’e, 0,33L ürün grubunda %30’a, 1,5L ürün grubunda %24’e ve 5L ürün grubunda da %28’e ulaştık. Mevcut tüm ürün seperatörlerinde (kağıt ara kartonlar) kağıt kalitesi ve oluk tiplerinde yapılan değişiklik çalışmaları ile ilgili ürünlerde, bir önceki yıla göre birim ürün başına ortalama %14 daha az kağıt malzeme kullanımı sağladık. Ürün palet dizilimlerinde yapılan optimizasyon çalışmaları ile ilgili ürünlerde ise önceki yıla göre birim ürün başına %25 daha az kağıt malzeme kullandık. Toplam enerji tüketimimizi de bir önceki yıla göre %16,3 oranında azalttık. Üretim tesislerinde polikarbon damacana hatlarında proses kazanında kullanılan LNG tüketiminde ise bir önceki yıla göre %4,61 oranında düşüş elde ettik. Üretim sahalarında, ofislerde, çevre aydınlatmada tüketilen elektrik enerjisi ise bir önceki yıla göre %19 oranında azaltıldı.” Dedi.

“Kaynaklardan çekilen suyun toplam debisinin yüzde 30’unu doğal ortama bırakıyoruz”

Sürdürülebilir bir yaşam için her bir damla suyu önemsediklerini belirten Kalpaklıoğlu, “Pınar Su ve İçecek olarak her yeni yatırımda verimlilik, suyun adil paylaşımı ve sosyal eşitlik, çevre sağlığı ve ekosistem devamlılığı ilkelerini ön planda tutuyoruz. Su kaynaklarının etkin bir şekilde korunması ve verimli kullanılması hususlarında elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Doğal alanlarda konumlanmış üç farklı lokasyonda yer alan su kaynaklarından üretim yapıyoruz. Ekosistemin sürdürülebilirliğinin sağlanması için de kaynaklardan çekilen suyun toplam debisinin yüzde 30’unu doğal ortama bırakıyoruz. 2022 yılı toplam atık su miktarını bir önceki yıla göre %19,78 oranında düşürdük. Türkiye genelinde tüm tesislerde uygulanan iyileştirmeler neticesinde, Aydın’da toplam atık su miktarında bir önceki yıla göre %28,67 oranında, birim ürün başına harcanan atık su miktarında ise %17,62 oranında azalma sağlandı. Bursa’da atık su miktarı %10,16 oranında azalırken, Sakarya’da atık su miktarı azaltımı %49,13 oranında gerçekleşti.” Dedi.

Haberin Devamı

Alkolsüz İçecek

Coca-Cola Türkiye’den önemli açıklama

Yayın tarihi

-

Yazar:

Kamuoyu Bilgilendirme

Son günlerde çeşitli platformlarda Coca-Cola’ya yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiğini üzülerek izliyoruz.

Coca-Cola şirketi, 128 yıl önce ABD’de kurulmuş olan, % 100’ü halka açık uluslararası bir şirket konumundadır ve dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Şirketimizin herhangi bir ülkeyi, hükümeti, herhangi bir ülkenin politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Cola’nın gelirinin İsrail’e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır.

Coca-Cola Filistin’deki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcıdır.

  • · Coca-Cola şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermektedir.
  • · Coca-Cola’nın Filistin’de 3 fabrikası, biri Gazze’de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmaktadır.
  • · Coca-Cola, 350 Filistinliye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3,500 aile geçimini sağlamaktadır.

Türkiye’de de doğrudan 3 bin dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlayan Coca-Cola olarak, 50 yıldır Türkiye’de ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Coca-Cola’ya yönelik son günlerdeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla,

Coca-Cola Türkiye

 

Haberin Devamı

Alkolsüz İçecek

Eker, Düzce’den Batı Karadeniz’e uzanacak

Yayın tarihi

-

Yazar:

Daha çok pazara ulaşmak için depolarını yaygınlaştıran Eker, son olarak Batı Karadeniz’e daha iyi hizmet verebilmek için Düzce’de depo açtı… Hedef, farklı noktalarda depolar açmaya devam ederek, birkaç yıl içinde Türkiye’nin tamamına ulaşmak… 

Süt ve süt ürünleri konusunda 37 yıldır tüketicilerini kalite ve tazelikle buluşturan Eker, hedef büyütmeye devam ediyor. Yaklaşık 250 aracıyla, 100 farklı ürün çeşidini 17 bine yakın satış noktasına günlük olarak dağıtan Eker, inovatif bakış açısını giderek büyüyen lojistik ve depolama hizmeti ile tamamlıyor.

Ayrandan yoğurda, kaymaktan peynire, kefirden sütlü tatlıya, pastörize sütten tereyağına kadar onlarca farklı çeşitte süt ürününü Bursa’dan Türkiye’ye yayan Eker Gıda, son olarak Düzce’de açtığı depo ile hem Batı Karadeniz bölgesinde de (Düzce, Bolu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Hendek) daha iyi hizmet verebilmeyi hem de mevcut pazarını artırmayı hedefliyor.  205 metrekare büyüklüğündeki depo alanıyla Düzce depoda, 7 personel görev yapıyor.

Ürünlerinin dağıtımında tamamen kendi depolarından faydalanan Eker, 1996’da sadece 3 büyükşehirde satış ve dağıtım yaparken; 2014’te 5 bölge müdürlüğü ve 11 dağıtım merkeziyle Türkiye’nin yüzde 70 nüfusuna ulaşıyor.  İstanbul’da Avrupa ve Anadolu’da olmak üzere iki, Bursa, Ankara ve İzmir’de de birer olmak üzere, toplam 5 bölge müdürlüğünün yanı sıra İzmit, Bodrum, Konya, Adana, Antalya, Eskişehir, Samsun, Muğla, Kayseri, Mustafakemalpaşa, Çorlu olmak üzere 11 noktada cep deposu bulunan Eker’in hedefi; depoları farklı noktalarda açmaya devam ederek, birkaç yıl içinde Türkiye’nin tamamına ulaşmak.

Haberin Devamı

Trendler