Haberler
IHG’nin Türkiye’de yeni adresleri: Ankara, Tuzla ve Kadıköy
Dünyanın en büyük otel zincirlerinden InterContinental Oteller Grubu (IHG), Türkiye’de Holiday Inn markalı otel sayısını artırmaya devam ediyor. Ankara, Tuzla ve Kadıköy’de yatırımına başlanan yeni Holiday Inn otellerin 2014’te tamamlanması planlanıyor.
Dünyanın en büyük otel zincirlerinden InterContinental Oteller Grubu (IHG), Türkiye’de büyüyüşünü sürdürüyor. Geçen yıl Diyarbakır’a Holiday Inn ve Manisa’ya da Holiday Inn Express markalarıyla giriş yapan grup, bu yılın başında da Türkiye’de Holiday Inn markasıyla 3 yeni sözleşmeye daha imza attığını açıkladı. 2’si İstanbul’da açılacak yeni Holiday Inn otellerin üçüncüsü için ise adres Ankara olarak belirlendi. Yeni otellerin 2014 yılı içinde faaliyete girmesi planlanıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan IHG Türkiye İş Geliştirme Direktörü Yalın Yaltıraklı, “IHG çatısı altındaki Holiday Inn markamız, hem yatırımcı hem de işletmecileri cezbediyor. Bu nedenle Avrupa’nın önemli başkentlerinde bu markamızla yayılıyoruz” diyor. Özellikle iş ve ziyaret amaçlı seyahat edenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan bu markayla Türkiye’de de büyüdüklerini vurgulayan Yaltıraklı, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Türkiye’de İstanbul’un yanı sıra Anadolu’nun önemli şehirlerine odaklanıyoruz. Bu doğrultuda 2013’te Manisa ve Diyarbakır’da sözleşmelerimizi tamamladık. Bu yıl da Ankara’da Holiday Inn otelimiz için harekete geçtik. Holiday Inn markası olarak, otel sahiplerinin ülkelerin gelişime açık bölgelerindeki yatırım potansiyellerini değerlendirmeye devam edeceğiz.”
GRUP ANKARA’YA GİRİŞ YAPIYOR
2014’te açılacak üç otelden biri olan Holiday Inn Ankara Çukurambar’ın 140 odalı olması planlanıyor. Aska Otomotiv ve Petrol Ürünleri Tic. A.Ş. ile yapılan franchise anlaşmasıyla bu yılın bahar aylarında açılacak otel, bakanlık ofisleri ve hükümet merkezlerine yakın lokasyonuyla da dikkat çekiyor. Bölgenin ilk IGH oteli olan Holiday Inn Çukurambar, aynı zamanda, Holiday Inn “Açık Lobi” konseptini de Ankara’ya getiren ilk otel olacak. 660 metrekarelik restoranı, çoklu toplantı salonları, spor ve spa merkezleriyle otelin, iş amaçlı seyahat edenlerin Ankara’daki yeni adresi olması hedefleniyor.
Dünyanın önde gelen otel şirketlerinden IHG ile çalışacak olmaktan dolayı güven ve mutluluk duyduklarını belirten Aska Otomotiv ve Petrol Ürünleri Tic. A.Ş. sahibi Galip Asal, “Otelin modern ve rahat mimarisini muhteşem bir hizmet anlayışıyla bütünleştirerek, Ankara’da müşterilerimiz için kusursuz bir deneyim yaşatmayı planlıyoruz” diyor.
TUZLA’NIN İLK ULUSLARARASI MARKALI OTELİ
Troyka Turizm Otelcilik ve İnşaat A.Ş. ile imzalanan franchise anlaşmasıyla faaliyetine başlayacak Holiday Inn İstanbul Tuzla Bay’ın ise 2014’ün dördüncü çeyreğinde açılması planlanıyor. 140 odalı otelin, İstanbul’un Anadolu yakasının iş ve ekonomide parlayan bölgesi Tuzla’ya yeni bir dinamizm kazandırması hedefleniyor. Tuzla bölgesindeki ilk uluslararası markalı otel olacak olan Tuzla Bay, Holiday Inn’in “Açık Lobi” konsepti ve 180 derecelik deniz manzarasıyla fark yaratırken, otelde konaklayanlar, şehir merkezi ve tarihi yarımadaya giden muhteşem ulaşım bağlantılarından faydalanabilecek.
Troyka Turizm Otelcilik ve İnşaat A.Ş.’nin sahibi Kemal Akbaşoğlu konuyla ilgili olarak, “Biz bu oteli, dünyanın en büyük zincirlerinden IHG ile uzun soluklu birlikteliğimizin ilk adımı olarak görüyoruz. Hedefimiz bu otelle, Tuzla bölgesinde her geçen büyüyen ekonomiye paralel oluşan talebi karşılamak” diyor.
FENERBAHÇE STADI KARŞINIZDA
Holiday Inn’in 2014’ün sonlarına doğru açılması planlanan bir diğer oteli ise Holiday Inn Kadıköy… İnşaatına yeni başlanan bu otelde, 127 odanın yanı sıra 4 adet de süit oda bulunacak. Mini spor salonu, bar ve restoranıyla Kadıköy’de yeni bir yaşam alanı olarak da fark yaratacak otel, Defne Otelcilik ve Turizm A.Ş. ile franchise anlaşması altında faaliyet gösterecek. İstanbul’un 400’ü aşkın iş yeri, üniversite hastaneleriyle canlılığını koruyan Kadıköy’de konumlanan otel yine şehrin en büyük stadyumlarından Fenerbahçe Stadyumu’na da sadece yürüme mesafesinde… Boğaziçi Köprüsü’ne yakın olan otel, Marmaray ve Metrobüs de dahil olmak üzere ana ulaşım hatlarına yakınlığıyla da dikkat çekiyor olacak.
Defne Otelcilik ve Turizm A.Ş.’nin sahibi Fikret Çakmak da otelin yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Kadıköy halkı tarafından da yeni bir buluşma noktası olarak tercih edileceğini belirtiyor. Çakmak otelin iş seyahatleri ve turistik amaçlı olarak şehre gelenler tarafından sıkça tercih edileceğine dikkat çekiyor.
Dünya çapında 1200’ü aşkın oteliyle Holiday Inn, dünyada en fazla tanınan otel markası olmaya devam ediyor. Şu anda Avrupa’da 281 adet Holiday Inn oteli faaliyetini sürdürüyor; önümüzdeki üç ila beş sene* içinde açılması planlanan 25 yeni otel bulunuyor. IHG’nin Türkiye’de ise 15 oteli bulunuyor; grup gelecek üç ile beş yıl içerisinde 8 adet oteli daha portföyüne eklemeyi planlıyor.
Holiday Inn otelleri, yastık menüsünü de içeren kendine has yatak takımları, toplantı salonları, iş merkezi imkanları, ücretsiz kahvaltı ve çocukların ücretsiz konaklaması gibi ayrıcalıklar sunarak, misafirlerine rahat ve huzurlu bir atmosfer yaratan ve her türlü ihtiyacını karşılayan servisler sağlamaktadır.
Daha detaylı bilgi için lütfen bakınız: www.ihg.com
* 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle geçerli olan rakamlardır.
GIDA & İÇECEK
Gürok Grup’ta üst düzey atama
Gürok Grup’un 2024 yılında tüketicilerle buluşturduğu, Türkiye’nin en yüksek magnezyum ve toplam mineral değerine sahip içecek ailesi AVOYA’nın Genel Müdürlük görevine Ümit Bayvas atandı.
Atamaya ilişkin değerlendirmede bulunan Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, şunları söyledi: “Ümit Bey’in hem global hem de yerel pazarlarda edindiği güçlü deneyimin, markamızın büyüme yolculuğuna değerli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. AVOYA ile tüketicilere doğal içeriklerle zenginleştirilmiş, yüksek mineral değerine sahip, yenilikçi bir içecek deneyimi sunuyoruz. Bu vizyonla daha geniş kitlelere ulaşma ve pazardaki konumumuzu daha da güçlendirme noktasında kendisine güvenimiz tam. Atamamızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.”
Birçok önde gelen küresel FMCG ve içecek şirketinde üst düzey yönetici olarak görev alan Ümit Bayvas, 30 yılı aşkın kariyeri boyunca farklı ülkelerde büyük ölçekli ticari ve organizasyonel dönüşüm projelerine liderlik etti. Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Kuzey Amerika gibi geniş coğrafyalarda dağıtım sistemleri, satış yapılanmaları ve pazara giriş stratejilerinin oluşturulmasına öncülük eden Bayvas, son dönemde uluslararası FMCG şirketlerine danışmanlık yaparak ticari mükemmeliyet, pazar genişlemesi ve “route-to-market” stratejileri konularında önemli projelere imza attı.
Gürok Grup, geçen sene hızlı tüketim ürünleri sektörüne AVOYA ile önemli bir adım atarak tüketicilere yüksek magnezyum oranı ve doğal bileşenleriyle yenilikçi içecekler sunuyor. AVOYA, Türkiye’nin toplam mineral ve magnezyum değeri en yüksek maden suyu olarak fark yaratıyor. Sektörde bir ilki gerçekleştirerek meyve ve bitki özleri ile zenginleştirilmiş, tamamen doğal içerikli formüllerle tüketicilere sunuluyor. Bu yenilikçi yaklaşımla AVOYA hem maden suyu hem de mineralli gazlı içecek kategorisinde devrim yaratmayı hedefliyor.
Haberler
Dicle Elektrik’ten Ekosisteme Sürdürülebilir Aydınlatma Çözümü
Sokak ve cadde aydınlatmalarında öncü bir yeniliğe imza atan Dicle Elektrik, EPDK Ar-Ge Komisyonu tarafından onaylanan “Makaralı Aydınlatma Direği” projesini titiz bir çalışmanın ardından başarıyla hayata geçirdi. Tasarruf sağlayan proje hakkında konuşan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, aydınlatma direklerinin yaygınlaşmasıyla elektrik sektöründe sıkça kullanılan sepetli kamyonetlerin kullanımının azalacağını, böylece her 100 kilometrede yüzde 30’a varan bir karbon ayak izi azalması sağlanabileceğini ifade etti.
Hizmet bölgesinde bulunan 6 ilde çevre odaklı sürdürülebilir çalışmalara imza atan Dicle Elektrik, devrim niteliğinde kabul edilebilecek bir projesini daha tamamladı. Dicle Elektrik Ar-Ge Merkezi mühendislerinin fikrinden doğan ve 18 aylık titiz bir çalışmanın ardından hayata geçirilen çevre ve çalışan dostu “Makaralı Aydınlatma Direği” projesi başarıyla tamamlandı.
Hem iş güvenliğine hem de çevre korumasına katkı
Makaralı Aydınlatma Direği projesinin, hem teknik hem de tasarım açısından aydınlatma sistemlerini iyileştirmek amacı taşıdığını belirten Dicle Elektrik Ar-Ge Direktörü Dr. Mustafa Çelikpençe, projenin detayları hakkında açıklamalarda bulundu. Dr. Çelikpençe, “Projemizle birlikte iş kazalarını azaltmak, zaman ve maliyet optimizasyonu sağlamak, personel iş yükünü hafifletmek ve aydınlatma sistemlerindeki sorunları hızlıca çözerek kullanıcı memnuniyetini artırmak hedefleniyor.
Yeni aydınlatma direklerimizden Diyarbakır Genel Müdürlük binamız önünde iki adet prototipi de sergiliyoruz. Bu yeni tasarım direkler, mevcut direklerin üzerine eklenen yeni bir konsol ile birlikte hareketli armatür mekanizmalarıyla donatıldı. Aydınlatmanın yanı sıra kamera, GSM, hoparlör gibi ekipmanlarla da entegre edilebilecek esneklikte tasarlanan direkler; hırsızlık benzeri olaylara maruz kalarak zarar görmesini engellemek için vandal kilit sistemi ile koruma altına alındı” diye konuştu.
“Karbon ayak izi yüzde 30’a varan oranda azalacak”
EPDK Ar-Ge Komisyonu tarafından onaylanan proje hakkında açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, projenin yaygınlaşması ile elektrik sektöründe sıkça kullanılan sepetli kamyonetlerin kullanımının azalacağını, böylece her 100 kilometrede yüzde 30’a varan bir karbon ayak izi azalması beklendiğini ifade etti. Arvas, Dicle Elektrik olarak elektrik dağıtım sektöründe sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlerle kamuoyunun huzuruna çıkmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Ar-Ge Merkezi açma izni alan ilk elektrik dağıtım şirketi olduk. Patent portföyümüzü genişletiyor olmaktan memnuniyet duymakla birlikte bu projenin çalışan güvenliğine yönelik olması ayrıca gurur verici. Bu kritik aşamanın ardından patent süreçlerine de başladık. Projenin tüm süreçlerinde emeği geçen Dicle Ar-Ge Merkezi çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Haberler
Türk Loydu, klaslamanın en önemli kuruluşu IACS’ın 12. üyesi oldu
Türk Loydu, Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün danışmanı statüsünde uluslararası bir kuruluş olan IACS’ın 12. üyesi olarak kabul edildi. Uluslararası Klaslama Kuruluşları Birliği (IACS) üyeliği, uluslararası deniz emniyeti, çevre koruma ve sürdürülebilirlik gibi kritik alanlarda Türk Loydu’nun etkisini artırarak, Türk denizcilik sektörünün uluslararası düzeyde daha fazla söz sahibi olmasına katkı sağlayacak.
1930’lara dayanan çalışmalarıyla resmi olarak 11 Eylül 1968 yılında kurulan, güvenli gemilere ve temiz denizlere adanmış olmanın yanı sıra, Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün danışmanı statüsünde uluslararası bir kuruluş olan IACS; teknik destek, uyumluluk doğrulaması, araştırma ve geliştirme yoluyla deniz güvenliği ve düzenlemelerine benzersiz bir katkı sağlıyor. Dünyanın kargo taşıma tonajının %90’ından fazlası, IACS üyelerinin belirlediği sınıflandırma, inşaat ve ömür boyu uyumluluk kuralları ve standartları kapsamında yer alıyor. 2001 yılında SWEDAC’tan ISO 17021 standardına göre akreditasyon alarak bu kapsamda akredite edilen ilk ulusal kuruluş olan Türk Loydu Vakfı, 2006’ya gelindiğinde Paris Mou Yüksek Performans Listesi’nde ilk kez yer alan ve Avrupa Birliği’nden onaylanmış kuruluş olarak tescil ediliyor. 2011 yılında da küresel klaslama pazarının en önemli kuruluşu olan IACS tarafından klas kuruluşu statüsü ile tescil edilen Türk Loydu, günümüzde resmi olarak IACS üyeliğine hak kazanarak, birliğin 12. üyesi oluyor.
Konuyla ilgili olarak Türk Loydu tarafından, “Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük onur!” başlığıyla servis edilen açıklamada, şu ifadeler kullanılıyor: “Günümüzde Türk Loydu, denizcilik sektörü başta olmak üzere enerjiden imalata, savunma sanayiinden lojistiğe kadar tüm sektörlerde; klaslama, denetim, kalite yönetim ve ileri mühendislik gibi birçok alanda hizmet veriyor. Çok sayıda bilimsel ve teknik konferanslarda yer almanın yanı sıra aynı zamanda eğitimler veriyor, çok sayıda öğrenciye burs desteği sağlıyor. 1962 yılında Gemi Mühendisleri Odası tarafından kurulan Türk Loydu bugüne kadar yaklaşık 3000 adet geminin klaslama hizmetinin yanı sıra, Türkiye ekonomisinin can damarı olan dünyaya mal olmuş projelere de imza atıyor. 61 yıllık tarihinde altmış biri aşkın dev proje, Türk Loydu’nun da imzası ve çalışmalarıyla hayata geçti. İstanbul Havalimanı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü, Yüksek Hızlı Tren, TCG Anadolu Gemisi, Nene Hatun Sondaj Gemisi, Rize-Artvin Havalimanı, birçok futbol stadyumu bunlardan sadece birkaçıdır. Klaslama, yasal sertifikasyon, test, muayene, belgelendirme ve onaylanmış kuruluş hizmetlerini 2017 yılından itibaren Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri A.Ş. bünyesinde yerine getiren Türk Loydu Vakfı, fiziki alanlarının yeterliliği ve gelişmeye açık oluşu ile büyüme yolunda hızla ilerliyor. Türk Loydu, Türkiye’nin milli kuruluşudur. Yetkisi olan alanlar hemen hemen Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayan sektörlerin tamamını içermektedir ve IACS üyeliğimiz ile büyümenin, gelişmenin ve ülkemize katkı sağlamanın faydası ve gururu 100. yılında Türkiye Cumhuriyeti’nindir.”
-
Madencilik6 yıl önceİş Makinesi Sektörü Almanya’da Buluşuyor
-
Diğer Gıda & İçecek6 yıl öncePropolisi Türkiye’den Dünyaya İhraç Eden Kadın
-
Haberler10 yıl önceTürk Havayolları ve Boeing uzun vadeli işbirliği anlaşması imzaladı.
-
Diğer İmalatlar6 yıl önceCITS’in Genel Müdürü Ertan Göral oldu
-
Sanayi5 yıl önceSaha İstanbul Çorumlu sanayicilerle buluştu
-
Lojistik5 yıl önceLinde’ye EcoVadis’den ikinci kez altın madalya!
-
Haberler5 yıl önceAkıllı sel bariyerleri, sel baskınlarının önüne geçecek
-
İMALAT5 yıl önceAtlas Copco’dan sanayiye enerji tasarruf sağlayacak 10 öneri
-
Yeni Teknolojiler5 yıl önceUlusal siber sınırlar gerçek ülke sınırları kadar önemli
-
Otomotiv5 yıl önceCHEP Türkiye’de üst düzey atama
-
Makina & Ekipman5 yıl önceRockwell Automation siber güvenlik şirketi OYLO’yu satın aldı
-
İMALAT5 yıl önceCoşkunöz Holding’in Dönüşüm Proje Koordinatörü Evren Özbanazi oldu



