Connect with us

Etkinlikler & Fuarlar

Çalışanlar en beğendikleri şirketleri seçti

Yayın tarihi

-

 

 

 

 Dünyanın lider insan kaynakları danışmanlık şirketi Randstad, bu yıl 14’ncüsünü gerçekleştirdiği “Randstad Global Award” sonuçlarını açıkladı. İş dünyasında en büyük bağımsız ‘işveren markalaşma çalışması’ olarak gösterilen araştırma sonucunda çalışanlar tarafından en beğenilen ve çalışılmak istenen 50 şirket belirlendi. 23 ülkede 200 bini aşkın çalışanın katıldığı Global Randstad 2014 sıralamasında birinciliği BMW kazandı. Araştırmada, Sony ikinci, Samsung ise üçüncü oldu. 

 

 randstadgoldleft

 

Randstad, gerçekleştirdiği araştırmalarla iş dünyasının nabzını ölçmeye devam ediyor. Lider insan kaynakları danışmanlık şirketinin geleneksel olarak düzenlediği “Randstad Global Award 2014” sonuçları açıklandı. 23 ülkede 200 bini aşkın çalışanın yanıtlarıyla gerçekleştirilen araştırmada, en beğenilen ve çalışılmak istenen 50 şirket belirlendi. Araştırmada dünya genelinde yüzde 61 ile en çok çalışılmak istenen şirketler sıralamasında birinciliği BMW alırken, Sony ikinci, Samsung üçüncü, GE dördüncü, Coca Cola ise beşinci oldu.

 


“EN ÇOK ÇALIŞILMAK İSTENEN SEKTÖR IT VE OTOMOTİV”

 

Güçlü markaların doğru yetenekleri bünyelerine katmak ve ellerinde tutmak için son yıllarda büyük çaba harcadığını ve buna yönelik projeler gerçekleştirdiğini söyleyen Randstad CEO’su Jacques van den Broek, bu yıl araştırma safhasında, çalışanların şirketlerden farklı beklentiler içinde olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Broek, “Sonuçlara göre herkesin ilgisini çekecek ve tek bir karakteristik yapıya sahip şirket sayısı çok az. ‘İşveren markalaşması’ son derece ince konuları barındıran, çok boyutlu düşünülmesi gereken, çalışanlar nezdinde saygı uyandıracak bir sanat. Çalışanlar artık net bir dille şirketlerden farklı şeyler istiyor. Bu nedenle ‘işveren markası’ şirketi eşsiz kılmak adına farklı ve zengin özellikleri çalışanlarına iletmeli. Ayrıca bu özellikleri fırsat bulduğu her ortamda yeni yetenekleri bünyelerine katmak ve ellerinde tutmak için anlatmalı” değerlendirmesini yaptı. 

 

İşveren cazibesinin geçen yıla oranla yüzde 4 arttığının altını çizen Broek, “Çalışanlar nezdinde geniş coğrafyaya yayılmış ve ekonomik güvenilirliği olan şirketler ön plana çıkıyor. 23 ülkede gerçekleştirdiğimiz araştırmada en çok çalışılmak istenilen sektörleri IT, sağlık, otomotiv olarak tespit ettik” dedi. 

 

 

 

Sony İnsan Kaynakları Genel Müdürü Tomoko Adachi, kazandıkları ödülle ilgili olarak, küresel boyutta bu derece yüksek saygınlığa sahip olduklarından dolayı gurur duyduklarını dile getirdi. Tomoko Adachi, “Küresel bir şirket olarak çalışanlarımız için geniş fırsatlar sunuyoruz. Kendimizi her ürün ve hizmette en iyisini sunma tutkumuzu paylaşan aynı zamanda yetenekli bireyleri aramaya adadık” dedi. 

 

 

 

Samsung Avrupa İnsan Kaynakları Başkanı Richard Pibworth ise “Dünya genelinde çalışılmak istenilen en cazip şirketlerden biri olarak görülmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Amacımız her zaman yetenekli, yenilikçi insanları Samsung ailesine çekmek, geliştirmek ve onlara esin kaynağı olmak. Hep birlikte, müşterilerimiz için hem lokal hem de global anlamda heyecan verici yeni deneyimler sağlayacak çözümler üretiyoruz” açıklamasını yaptı.

 


ÇALIŞANLARIN BEKLENTİLERİ DEĞİŞİYOR

 

En büyük çalışan sayısı, kurumsal/kâr, en az 25 ülkede faaliyette bulunma, bütün ülkelerde aynı şirket ismi ile faaliyet gösterme ve çalışanların minimum % 30’unun yurtdışından istihdam edilmesi ile belirlenen Global Randstad Ödülleri’nde çalışanların işverenlerinden beklentileri de ölçümlendi. 

 

 

 

Birkaç yıl öncesine kadar ‘uzun süreli iş güvencesi’ ve ‘rekabetçi maaş’ çalışanlar için birinci önceliğe sahipken, artık keyifli iş ortamı, iyi iş-hayat dengesi, zevkli iş kavramı daha çok ön plana çıkıyor. Kurum değerleri ve topluma katkılarının önemi de yeni iş seçiminde adaylar tarafından belirleyici faktör olmayı sürdürüyor. 

 

 

 

Araştırmada erkek ve kadın çalışanların yeni iş seçiminde farklı kriterlerinin olması dikkat çekiyor. Erkek çalışanlarda kariyer beklentisi, güçlü yönetim kadrosu ve güçlü finansal yapıya bakarken; kadın çalışanlarda iş yeri atmosferi, iş-yaşam dengesi, erişebilirlik ve esneklik öne çıkıyor.

 

 

 

Kuşaklar arası beklentilerin de ölçümlendiği Global Randstad 2014 ödüllerinde genç çalışanlar eğitim, kariyer olanakları, iş kapsamı ve kariyer yönetimine daha fazla önem verirken, orta yaş ve üstü çalışanların maaş, iş güvenliği, finansal yapının gücüne, ulaşılabilirliğe ve esnekliğe dikkat ettiği görülüyor.

 


DÜNYADA ÇALIŞILMAK İSTENİLEN 50 ŞİRKET

 

Bu yıl 14’ncüsü gerçekleştirilen “Global Randstad Award 2014” listesinde beğenilen ve çalışılmak istenen şirketler şöyle listelendi:

 

 

 

Accenture 

Carrefour 

General Motors

KPMG

Samsung

Allianz

Citigroup

GSK

McDonalds

Siemens

ArcelorMittal

Coca-Cola 

Hitachi

Nestlé

Sodexo

AT&T

Compass Group

Honda

Nokia

Sony

AXA

Deutsche Bank

Honeywell

Novartis

ThyssenKrupp

BASF 

Deutsche Post

HP

Panasonic Corp.

Total

Bayer 

FedEx

HSBC Holdings 

Pepsico

Toyota Motor

BMW 

Ford

IBM 

Philips

Unilever

Bosch

GDF Suez

Ikea

Procter & Gamble

UPS

Cargill

GE

Johnson & Johnson

PwC 

Volkswagen

 

 

 

(Sıralama A’dan Z’ye gerçekleştirilmiştir) 

 

 

 

 

Haberin Devamı
Advertisement
Yorum yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etkinlikler & Fuarlar

Dünya plastik endüstrisi 30. kez TÜYAP’ta buluşuyor

Yayın tarihi

-

Yazar:

Plastik endüstrisinin bölgedeki en önemli fuarı olan Plast Eurasia İstanbul, 30’uncu yılında en büyük üreticileri bir araya getiriyor. Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve PAGEV iş birliği ile 1-4 Aralık tarihlerinde İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan fuar, 120 bin metrekarelik alanda Avusturya, Belçika, Brezilya, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, Hindistan, İsrail, İtalya, Japonya, Malezya, Hollanda, Kore, Rusya, İspanya, Tayvan, İngiltere ve Suudi Arabistan’dan 700’ün üzerinde katılımcı firmayı ile 60 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlamak için gün sayıyor. Fuarın katılımcılarına sunduğu dijital çözümlerle ticari iş birlikleri fuar tarihi öncesinde başlayacak ve fuar sonrasında da devam edecek. Fuar Türk plastik sektörü için verimli iş birliklerine sahne olacak.

Bir önceki fuarda Amerika, Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Asya bölgesinden 7 bin 801 yurt içinden 44 bin 560, toplam 52 bin 361 ziyaretçi ve 48 ülkeden alım heyeti ağırlandı. İhracat faaliyetlerini artırmaya odaklanan sektör temsilcileri için yurt dışından alım heyeti çalışmaları bu yılki fuar için de kesintisiz sürüyor. Fuara 60 binin üzerinde nitelikli ziyaretçi bekleniyor.

En yeni teknolojiler ve ürünler sergilenecek

Plastik makinelerinden makine yan ve ara sanayi ürünlerine, ham madde ve kimyasallardan ısı kontrol cihazlarına kadar plastiğin alanına giren en yeni ürün ve teknolojilerin sergileneceği fuar, yüksek katılımcı sayısı ile 1-4 Aralık 2021 tarihlerinde uluslararası düzeyde çok önemli gelişmelere sahne olacak. Fuara 30 yıldır katılan Kontel Elektronik A.Ş., Almak Ateş Makine San. Ve Tic. A.Ş ve Enformak Plastik Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. firmalarına plaket verilecek. Fuarı ziyaret etmek isteyenler, 30 Kasım tarihine kadar web sitesi üzerinden ücretsiz fuar davetiyesi oluşturabilecek. Fuar, 4 Aralık Cumartesi günü 18.00’e kadar ziyaret edilebilecek.

Plastik endüstrisi yeni nesil fuarcılık deneyimi ile tanışacak

Tüyap’ın geliştirdiği dijital çözümlerle katılımcı firmalar ve ziyaretçiler online iş ağı platformu Business Connect Programı üzerinden dijital ortamda bir araya gelecek. Bu program sayesinde fuardan önce, fuar sırasında ve fuardan sonra online çözümler ile katılımcılar ve ziyaretçiler kesintisiz buluşacak. Business Connect Programı sayesinde fuar başlamadan önce katılımcı ve ziyaretçiler birbirlerinin online profillerini görüntüleyebilecek, dijital platformda yapacakları toplantılar için istek gönderebilecek, ilgilendikleri ürünleri ve hizmetleri kolayca filtreleyip doğru ürüne ve kişiye ulaşabilecekler. Fuar öncesinde planladıkları toplantıları ister uygulama üzerinden dijital olarak isterlerse yüz yüze fuar esnasında yapabilecekler. Katılımcılar fuar sonrasında da kayıt yaptırmış ziyaretçileri inceleyebilecek, mesajlaşabilecek ve bu platform üzerinden potansiyel müşteriler ile ticarete devam edilebilecek.

Görüşmeler fuar öncesinde başladı

Katılımcılar, Tüyap tarafından geliştirilen Business Connect Programı üzerinden fuar öncesinde 15-30 Kasım tarihleri arasında arama ve filtreleme yaparak uygun iş bağlantılarını bulabilecek, talep gönderebilecek, mesajlaşabilecek ve toplantı planı yapabilecekler. Fuar sırasında yapacakları verimli iş görüşmeleri için altyapı oluşturma şansı elde edecek. 1-4 Aralık tarihleri arasında eşleşen katılımcı ve ziyaretçiler, Business Connect Programı üzerinden online veya yüz yüze toplantı yapabilecekler.

Fuarlar sonrasında da etkileşim sürecek

Tüyap, benimsediği yeni nesil fuarcılık anlayışıyla fuar sürelerini de uzattı. Katılımcılar fuar sonrasında 6-17 Aralık tarihleri arasında da görüşmelerini online olarak sürdürebilecek.

Güvenli fuar ortamı

Düzenlediği fuarlar aracılığıyla savunmadan ambalaja, tarımdan inşaat sektörüne kadar çok sayıda sektörün gelişimine yön veren Tüyap, her fuarda uyguladığı COVID-19 tedbirlerini Plast Eurasia buluşmasında da titizlikle uygulayacak. Türk Standartları Enstitüsü COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni alan ilk fuar merkezi olarak aldığı tedbirlerle katılımcı ve ziyaretçilerine güvenli fuar ortamı yaratacak.

Haberin Devamı

ENERJI

Türkiye Enerji Zirvesine geri sayım başladı

Yayın tarihi

-

Yazar:

Türkiye enerji piyasasının en kapsamlı ve en geniş katılımlı zirvesi olarak gelenekselleşen Türkiye Enerji Zirvesi, bu yıl doğalgaz arama ve üretim yatırımları, elektrikli araçların geleceği, elektrik üretiminde dijitalleşme ve dağıtım gibi herkesi ilgilendiren önemli konularda oturumlara sahne olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın himayelerinde, Bakan Fatih Dönmez’in katılımıyla 21-23 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek zirve, bu yıl ISTRADE Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi ile birlikte düzenlenecek. 

Türkiye Enerji Piyasasının ‘En Büyük Aile Buluşması’ Türkiye Enerji Zirvesi için geri sayım başladı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen zirve, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla 21-23 Kasım tarihleri arasında Antalya Regnum Carya Otel’de gerçekleşecek. Zirvenin bu yıl ki oturumlarında, doğalgaz arama ve üretim yatırımları, elektrikli araçların geleceği, elektrik üretiminde dijitalleşme ve dağıtım gibi kamuoyunu ilgilendiren önemli başlıklar ele alınacak.

BAKAN DÖNMEZ ZİRVEYE ATIFTA BULUNMUŞTU 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dünyada enerji piyasalarının dar bir boğazdan geçtiğini vurgulayarak, Avrupa’da enerji krizinin yaşandığı bu dönemde, Türkiye’nin bölge ülkelerine kıyasla arz ve tedarik konusunda iyi bir noktada. Bu sene 11’inci Enerji Zirvesi’ni yine Antalya’da yapacağız. Zirvede, Türkiye ve küresel enerji piyasalarındaki son gelişmeler, Akdeniz ve Orta Doğu’da yaşanan ve enerji piyasalarını etkileyen konular gündemde olacak” ifadelerini kullanmıştı.

ENERJİDE KAMUOYUNU İLGİLENDİREN BAŞLIKLAR KONUŞULACAK 

11 yıldır enerji sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren zirve, bu yıl pandemi sonrası gerçekleşen ilk buluşma olarak da önem taşıyor. Enerji piyasalarının yanı sıra, geleceğinin de masaya yatırılacağı zirvede, kamuoyunu ilgilendiren doğalgaz arama ve üretim yatırımları, elektrikli araçların geleceği, elektrik üretiminde dijitalleşme ve dağıtım, tüketici forumu gibi başlıklar yer alacak. 11. Türkiye Enerji Zirvesi programında bu yıl; “Türkiye Elektrik Piyasasında Üretim, Ticaret ve Dağıtım,  TÜSİAD Özel Oturumu, Yeşil Mutabakatın Etkileri, Türkiye Akaryakıt Piyasası, Türkiye LPG Piyasası, Biyodizel Sanayi Derneği Özel Oturumu, Elektrik Depolama, Dağıtık Üretim ve Dijitalleşme, Kömürden Elektrik Üretimi ve Kömür Piyasaları, Türkiye Doğalgaz Piyasası, TEHAD Özel Oturumu: Elektrikli Araçlar, Gelecek Trendleri, Düzenleyici Perspektif, Enerji Yatırım Finansmanında Yeni Modeller ve Beklentiler, ETD Istanbul Traders Meeting, MEDREG Özel Oturumu, Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Yatırımları, SHURA Özel Oturumu,  Karbon Piyasaları, IREC, YEK-G, Türkiye’de Arama-Üretim Yatırımları: Sakarya Gaz Sahasının Geliştirilmesi ve Karada Devam Eden Faaliyetler, Tüketici Forumu” oturumları gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Etkinlikler & Fuarlar

Artkim Fuarcılık 25-27 Kasım’da dünya kimya sektörünü İstanbul’da bir araya getiriyor

Yayın tarihi

-

Yazar:

Düzenlediği fuarlarla kimya sektörüne uzun yıllardır yön veren Artkim Fuarcılık, aynı anda altı farklı fuara ev sahipliği yapacak. Artkim Fuarcılık 25-27 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleyeceği; PaintExpo Eurasia, Surtech Eurasia, Putech Eurasia, Eurasian Composites Show, Foam Eurasia, Adhesive &Bonding Eurasia fuarlarıyla kimya sektörünün devlerini İstanbul’da ağırlayacak. Otomotivden beyaz eşyaya, havacılıktan inşaata, mobilyadan ayakkabıya kadar birçok sektörü yakından ilgilendiren, kimya sektörünün kalbinin atacağı fuarlarda düzenlenecek konferans, panel ve workshoplarla da sektörün trendleri, sorunları ve geleceği masaya yatırılacak/profesyonellerle paylaşılacak. 

Kimya sektörüne hizmet vermek amacıyla yola çıkan Artkim Group’un fuarcılık alanında faaliyet gösteren şirketi Artkim Fuarcılık, 25-27 Kasım tarihleri arasında aynı anda gerçekleştireceği altı fuar ile dünya kimya sektörünü İstanbul’a taşıyacak. Kurulduğu ilk yıldan bugüne kadar kimya sektörüne on üç ihtisas fuarı kazandıran Artkim Fuarcılık, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleyeceği 7. Uluslararası Poliüretan Sanayi Fuarı Putech Eurasia 2021, 5. Uluslararası Kompozit Hammaddeleri, Yarı Mamülleri, Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı Eurasian Composites Show 2021, Teknik Köpük Endüstrisi ve Teknolojileri Fuarı Foam Eurasia, Yapıştırıcılar ve Yapıştırma Teknolojileri Fuarı Adhesive &Bonding Eurasia, 6. Uluslararası Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarı PaintExpo Eurasia, 5. Uluslararası Yüzey İşlem, Galvaniz Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı Surtech Eurasia fuarlarında sektör profesyonellerini bir araya getirecek. Birçok yeni teknolojinin, ürün ve ilklerin tanıtılacağı fuarlara ev sahipliği yapacak Artkim Fuarcılık, kimya sektöründen 200’ün üzerinde firmanın katılacağı ve üç gün sürecek etkinliklerde 10 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor. 

Fuarlar konferans, panel ve workshoplarla sektör zirvesine dönüşecek

Fuarlarda, sektörün ulusal ve uluslararası önemli temsilcilerinin yanı sıra bürokratların da konuşmacı olarak katılacağı konferans, panel ve workshoplar da düzenlenecek. Sektör profesyonellerinin deneyimlerini katılımcılarla paylaşacağı konferans, panel ve workshoplar, gelecek beklentileri ve sektör sorunlarının da masaya yatırılacağı sektör zirvesine dönüşecek. 

Sektörün büyümesine ön ayak oluyor

Gerçekleştirilecek fuarlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Artkim Fuarcılık Genel Müdürü Cengiz Yaman, “Şirket olarak bugüne kadar düzenlediğimiz fuarlarda birçok ilki gerçekleştirdik. Kimya sektörüne kazandırdığımız on üç fuarla sektörün gelişimine ve ülke ekonomisine katkılarımızı sunduk, sektör için katma değer olduk. Yüzlerce B2B iş birliğine ev sahipliği yaptık. Bu yıl aynı anda gerçekleştireceğimiz altı fuar ile yine sektörün gelişimine ön ayak olacağız ve ülkemizin ticaret hacmine katkılarımızı sunacağız. 200’ün üzerinde firmayı ağırlayacağımız fuarlarımız ile sektörün büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz “.

Foam Eurasia ve Adhesive & Bonding Eurasia bu yıl ilk kez düzenlenecek

Türkiye’de alanında ilk olacak Teknik Köpük Endüstrisi ve Teknolojileri Fuarı Foam Eurasia ve Yapıştırıcılar ve Yapıştırma Teknolojileri Fuarı Adhesive & Bonding Eurasia bu yıl ilk kez düzenlenecek. Türkiye ve MENA bölgesinin en önemli ihtisas ticari fuarı Foam Eurasia’da; otomotiv, mobilya, inşaat, yatak, spor, eğlence, ambalaj, medikal sektörlerinin teknik köpük sektöründeki en son gelişmeleri sergilenecek. Adhesives & Bonding Eurasia’da ise beyaz eşya, elektronik, savunma, havacılık ve enerji sektörlerinde önemli bir yer edinen yapıştırıcılar sektörünün ilkleri ve en son üretim tekniklerine yer verilecek. 

Endüstriyel kaplama ve yüzey işlem teknolojileri sergilenecek 

Bölgenin alanında lider organizasyonlarından 6. Uluslararası Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarı PaintExpo Eurasia ve 5. Uluslararası Yüzey İşlem, Galvaniz Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı Surtech Eurasia’da kimya sanayisinin en önemli uygulama alanlarında başı çeken ve endüstriyel üretimin en önemli basamaklarından olan kaplama ve yüzey işlem teknolojilerine dair son yenilikler sektör profesyonelleriyle buluşacak. Sektördeki tüm gelişmeler, en yenilikçi ürün, hizmet ve çözümlerini sergilemek üzere kaplama ve yüzey işlem sektörlerinin lider firmaları PaintExpo Eurasia ve Surtech Eurasia fuarlarında bir araya gelecek. Yüzey işlem ve galvaniz kimyasalları, ekipmanları, mekanik terbiye, elektro kaplama, sıvı ve toz boya, boyama ekipmanları ve sistemleri, boyama uygulamaları ve boya tabancaları, konveyör sistemleri ve yüzey temizleme ürün ve hizmetleri üç gün boyunca fuarlar kapsamında sergilenecek.

2021 yılında fiziki ve sanal fuar olarak gerçekleştirilecek 

Dünyanın en büyük ikinci poliüretan sanayi fuarı olan ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Poliüretan Sanayi Fuarı Putech Eurasia 2021’de poliüretan sektörünün tüm bileşenleri tanıtılacak. 5. Uluslararası Kompozit Hammaddeleri, Yarı Mamülleri, Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı Eurasian Composites Show 2021’de ise elyaflar, takviyeler, hammaddeler ve kimyasallar, reçineler ara ürünler, yeni teknolojilerindeki yenilikler katılımcılarla paylaşılacak. 2021 yılında birçok yeniliği bünyesine kazandıracak Putech Eurasia ve Eurasian Composites Show fuarları ile eş zamanlı açılacak sanal fuar platformu, üç ay boyunca erişime açık kalacak. Sanal fuar, katılımcı firmalar ve ziyaretçiler için uzun süreli iletişim imkanı sunacak.

Konferans, panel ve workshoplar canlı yayınlanacak

Yurt içi ve yurt dışından gelecek sektör profesyonellerini global platformda ağırlayacak, sektör ürünlerinin kalitesi ve rekabetçiliğinin ön plana çıkarılacağı fuarlar, katılımcılara yüz yüze görüşmelerle yeni çözüm ve teknolojilerini tanıtma fırsatı yaratacak. Sektör liderlerinin üretim hedeflerini artırma, tedarik zincirlerini geliştirmeleri için yeni alanlar da açacak fuarlar sırasında düzenlenecek paneller, kimya sektörünün tek yayın platformu Turkchem TV Youtube kanalından canlı yayınlanacak. 

 

Haberin Devamı

Trendler