Ambalajlama
Karton ambalaj sektörünün gelecek 10 yılı nasıl geçecek?
Türkiye karton ambalaj sektörünün ulusal ve uluslararası arenada gelişimine katkı sunan Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), mart ayı toplantısına Konica Minolta Türkiye ile devam etti. Toplantıda açılış konuşmasını yapan KASAD Başkanı Alican Duran, “Karton ambalaj sektörümüz 2022’de üretim ve özellikle ihracatta önemli bir büyüme kaydetti. Bu yıl ise globalde devam eden resesyon, ekonomileri ve sektörleri olumsuz etkiliyor. Karton ambalaj sektöründe de bir durgunluk hakim özellikle AB’de de hissediliyor. İlk 6 ayın böyle geçeceğini öngörüyoruz. Şirketlerimiz bunu görerek hareket ediyor ve yatırımlarını buna göre planlıyor. Özellikle döngüsel ekonomi ve yeşil dalga ve teknoloji alanında önemli adımlar atıyor. Bu yatırımlarla sektörümüz gelecek 10 yıl içinde agresif bir büyüme gösterecek” dedi.
Karton ambalaj üreticilerini ulusal ve uluslararası arenada temsil eden Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), yılın üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Depremde hayatını kaybedenlerin anıldığı toplantıda, deprem sonrası üretime devam etmenin hem bölgenin tekrar kalkınması hem de Türkiye’nin ekonomik istikrarının sağlanması için önemli olduğuna değinildi. Toplantıda ayrıca 1873 yılından bu yana ofis araç gereçleri, optik sistemler, akıllı kameralar, endüstriyel baskılama sistemleri ve tanı görüntüleme sistemi olmak üzere farklı iş alanlarında hizmet veren; 150 yıllık köklü geçmişiyle dünyanın saygın markaları arasında yerini alan Konica Minolta Türkiye’nin tanıtımı yapıldı.
“Sektörümüz döngüsel ekonomi, yeşil dalga alanında önemli adımlar atıyor”
Toplantı da sektör ile ilgili değerlendirmelerde bulunan KASAD Başkanı Alican Duran, “Karton ambalaj sektörü 2022’de ihracat ve üretimde önemli bir büyüme kaydetti. Sadece karton ambalaj değil tüm ambalaj sektörü açısından böyleydi. Bu yıl ise dünyada devam eden resesyon ekonomileri ve sektörleri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Karton ambalaj sektöründe de bir durgunluk hâkim ve bu özellikle AB’de hissediliyor. Bu durgunluğun ilk 6 ay böyle süreceğini öngörüyoruz. Şirketlerimiz bunu görerek hareket ediyor ve yatırımlarını buna göre planlıyor. Geleceğe yönelik karton ambalaj sektörümüz sürdürülebilirlik, yeşil dalga alanında önemli adımlar atıyor. Bu yatırımlarla sektörümüz gelecek 10 yıl içinde bölgesinde hızlı bir büyüme gösterecek” dedi.
Afet sonrası büyük fedakarlıklarla yaraları sarmaya çalışırken, zor da olsa üretmeye devam etmeye çalıştıklarını belirten KASAD Başkanı Alican Duran, “Türkiye’nin tüm fertleri olarak şubat aynın başından bu yana yaşadıklarımızı ifade etmek gerçekten zor. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dilerim tekrar böyle afetler yaşamayız. Depremden sonra normale dönmek ya da üretmeye devam etmek çok zor elbette, herkesin çeşitli travmaları oluyor ancak hayatın devam ettiği gerçeği var önümüzde. Bir yandan afet bölgesine desteklerimizi sürdürürken bir yandan da hem bölgenin tekrar kalkınması hem de ülkemizin ekonomik istikrarını koruyabilmesi için dört koldan çalışmalıyız. Hepimize büyük görevler düşüyor. Biz büyük bir milletiz, bu günleri de atlatacağız” dedi.
Konica Minolta Basım Endüstrisi için yeni bir dönem başlatıyor
Toplantıda merkezi Almanya Langenhagen’de bulunan ve 2012 yılından bu yana karton ambalaj sektörünün en önemli tedarikçilerden olan Konica Minolta Türkiye’nin tanıtımı yapıldı. Konica Minolta Türkiye, geleneksel baskı yöntemlerini, dijital baskı, süsleme ve kesim süreçlerine dönüştürecek baskı teknolojilerini tanıttı. Toplantının ilk kısmında konuşan Konica Minolta Türkiye Profesyonel Baskı ve Endüstriyel Baskı Bölüm Müdürü Orhan Doğan, şirketlerinin geliştirdiği teknolojilerle, tüm üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik güvenlik, görüntüleme, ofis yönetimi, dijitalleşme ve baskı ihtiyaçlarına çözüm sunduğunu söyledi.
Basım endüstrisinde devrim yaratan teknoloji
Konica Minolta Business Solutions Europe Endüstriyel Baskı Çözümleri Başkanı Hidotoshi Omo’nun Konica Minolta Baskı ve Baskı Sonrası Çözümleri’ni katılımcılarla paylaşmasının ardından toplantının ikinci bölümünde MGI Digital Technology Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Victor Abergel ise sunumunda; MGI’ın rakipsiz, dijital kısmi lak ve yaldız baskı makinelerini anlatarak, şirketin tüm endüstride dengeleri değiştirecek olan B1 format dijital baskı uygulamalarını tek geçişte tamamlayan Fabrika 4.0 ALPHAJET dijital Inkjet baskı makinesinin Türkiye lansmanını yaptı. Abergel, “Basım endüstrisinde devrim yapan Fabrika 4.0 ALPHAJET, sürdürülebilir bir baskı üretimi sağlıyor. Çevre ile uyumlu ALPHAJET baskıları geri dönüştürülebiliyor” dedi.
Ambalajlama
BonaBant Kadın Gücüyle Büyüyor
Mersin’de 3 yıl önce kurulan ve yıllık 5000 ton üretim kapasitesine ulaşarak bant sektöründe hem Türkiye’de hem de yurt dışında önemli adımlar atan BonaBant’ın kısa sürede elde ettiği başarılarda kadın emeğinin rolü dikkat çekiyor.
BonaBant bünyesinde onlarca kadına istihdam sağladıklarını belirten markanın genç Yönetim Kurulu Başkanı Beyoğlu Arslan, “Biz firma olarak kadınlarımızın gücünün farkındayız ve kadın istihdamına büyük ölçüde önem veriyoruz. İdari kadromuzdan üretim hattımıza kadar her birimimizde kadın personellerimizle markamızı yükseklere taşıma gayretimiz artarak devam ediyor. 3 yıl önce kurduğumuz üretim hattımız tüm ekibimizle birlikte kadın çalışanlarımızın azimli ve özverili çalışmaları sonucunda yılda 5000 ton üretim kapasitesine ulaştı. İhracat noktasında da kısa sürede önemli adımlar attık” dedi.
“Kadının olduğu her alan başarı mutlaka vardır”
Nida Beyoğlu Arslan “Gerek Mersin’de gerekse Türkiye’nin 81 ilinde bulunan işletmelerin de kadın istihdamına destek olmaları gerekiyor. Güçlü Türkiye’nin temellerinde büyük pay sahibi olan kadınlarımızın iş hayatında ve sanayinin her alanında yer alması ülkemizin ileriye dönük hedeflerinde de akılcı, kalıcı ve pozitif çözümler ortaya koyacaktır” dedi.
Nida Arslan, kadın istihdamı konusunda oldukça hassas olduklarını belirterek, “Hem kurum olarak hem de bireysel olarak kadınların iş hayatında olmasını oldukça önemsiyor ve destekliyoruz” diye ifade etti. Bonabant’ın Ar-Ge, finans, ihracat ve satış pazarlama ve operasyonel süreçler gibi şirketin en dinamik kadrolarında kadın istihdamına öncelik verdiklerini ve bu konuda pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Nida Beyoğlu Arslan, “Kadının olduğu her alanda başarı mutlaka vardır” diye ifade etti.
Ambalajlama
Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı
Plastik ve kimya sektörlerinin uluslararası alandaki en verimli pazarlama platformu olan fuarlarımız, sektör temsilcilerine verdiği yeni fırsatlar yaratma sözünü yerine getirdi. 44 ülkeden 1025 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile gerçekleşen Plast Eurasia İstanbul 2011 ve Kimya Avrasya 2011 fuarları yurtiçi ve yurtdışından gelen toplam 31.503 nitelikli profesyonel tarafından ziyaret edildi.
Plastik sektörünün yeni pazarlara açılmasında oynadığı etkin rolün yanı sıra, sektörün teknoloji ve makine yatırımına da yön veren PLAST EURASIA İSTANBUL FUARI, 27 – 30 Ekim 2011 tarihleri arasında Kimya Avrasya fuarıyla eş zamanlı olarak toplam 9 salonda, 75,000 m² sergileme alanında gerçekleşti. 44 ülkeden 1025 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile düzenlenen fuarlar katılımcı firmaların beklentilerini başarıyla karşıladı.
Toplam 200 ülkeye ihracat yapan, yıllık ortalama yüzde 13 büyüme gerçekleştiren Türk plastik sektörünün Avrasya Coğrafyası’ndaki en önemli uluslararası ticari etkinliği olan Plast Eurasia İstanbul Fuarı plastik sanayinin gelişim hedeflerine paralel olarak 2011 yılında katılımcı sayısında yüzde 30 oranında bir artış göstermiştir.
Yurtiçi ve yurtdışında yürütülen yoğun tanıtım çalışmaları sonucu plastik ve kimya sektörlerini, her sene olduğu gibi bu sene de nitelikli ziyaretçilerle bir araya getiren Plast Eurasia İstanbul ve Kimya Avrasya Fuarları Türkiye dahil toplam 74 ülkeden gelen 31.503 profesyonel tarafından ziyaret edilerek büyük bir başarıya imza attılar. Geçen fuarlar ile karşılaştırıldığında bu sene Bangladeş, Belarus, Brezilya, Danimarka, Finlandiya, Güney Afrika, Güney Kore, İrlanda, Kongo, Macaristan, Norveç, Tacikistan, Umman olmak üzere toplam 13 yeni ülkeden fuarımıza ilk kez ziyaretçi gelmiştir.
Yurtiçinden ve dünyanın pek çok farklı ülkesinden gelen profesyonel ziyaretçiler ile katılımcı firmaları buluşturan Plast Eurasia İstanbul 2011 ve Kimya Avrasya 2011 fuarları, plastik ve kimya sektörlerinin yeni pazarlara açılmaları ve yeni ticari işbirlikleri geliştirmeleri açısından önemli bir pazarlama zemini oluşturmayı başarmıştır.
PLAST EURASIA İSTANBUL 2012 22. Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı TÜYAP tarafından PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri, Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı) işbirliği ile 29 Kasım – 2 Aralık 2012 tarihlerinde, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul’da gerçekleşecektir. Fuar hakkında detaylı bilgi edinmek için www.plasteurasia.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Alkolsüz İçecek
Tetra Pak’tan Çin’e büyük yatırım…
Tetra Pak Çin’de Ürün Geliştirme Merkezi Açtı
Tetra Pak müşterilerine paketleme, üretim ve pazar uzmanlığı alanında hizmet veren dünyadaki dokuzuncu ürün geliştirme merkezini Çin’de açtı.
Gıda işleme ve paketleme çözümlerinde dünya lideri Tetra Pak, Çin’in Shanghai kentinde Tetra Pak Ürün Geliştirme Merkezi (ÜGM) açtı. Merkez, yerel süt ve içecek üretim şirketlerine gıda işleme ve paketleme konularında ekipman sağlayacak. Ayrıca yüksek kaliteli ürün geliştirme faaliyetleri de hızlı ve verimli şekilde yürütülecek.
Tetra Pak Çin Teknoloji Geliştirme ve Üretim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren ÜGM, şirket müşterilerinin Çin’de meyve suyu ve süt ürünleri pazarının sürekli çeşitlenen ihtiyaçlarına cevap verecek. Tetra Pak, Çin’deki hızlı kentleşme ve orta sınıfın büyümesi sebebiyle içecek tüketim alışkanlıklarında meydana gelen değişiklikler nedeniyle ülkeye yatırım yaptı. Merkezde ayrıca yeni ürün yaratma konusunda da önemli çalışmalar yapılacak. Tetra Pak yeni ürün geliştirme merkeziyle bilgi, deneyim ve uzmanlık birikimini müşterilerinin hizmetine sunacak.
Sıvı gıda işlemleri için gelişmiş işleme ekipmanlarıyla donatılmış olan ÜGM müşterilere, formülden süt ve içecek testlerine ve bitmiş ürünlerin kutulara doldurulmasına kadar baştan sona gıda işleme sistemleri sunuyor. Ayrıca ürün ve teknoloji geliştirme, ürün formülasyonları, konsept geliştirme, ürün işleme teknolojisi, ekipman optimizasyonu, ürün paketlemede yenilikçilik, ürün tüketim araştırmaları ve pazar değerlendirmelerini içeren çok geniş bir yelpazede hizmetler de bu merkez üzerinden verilecek.
Tetra Pak Çin Başkanı Hudson Lee “Yeni ürün geliştirme merkezimizle müşterilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. Merkezde formül araştırmalarını destekliyoruz. Müşterilerimizin laboratuvardan pilot üretimine kadar ürün geliştirmedeki sürelerini kısaltarak maliyetlerini düşürmelerine yardımcı oluyoruz” dedi.
Çin’de kurulan ÜGM’nin, en yüksek imalat ve kalite standartları temelinde kurulduğunu ifade eden Lee şöyle konuştu: “Bütün ekipman ve tesisler testlerden geçirildi ve sertifikaları da alındı. Böylece ÜGM, Tetra Pak müşterilerinin ürün geliştirme çalışmalarını emniyetli ve güvenilir bir ticari üretime dönüştürmelerine yardımcı oluyor.”
Çin’de açılan ÜGM, Fransa, İsveç, Hollanda, Brezilya, ABD, Hindistan, Singapur ve Japonya’dan sonra dünyadaki dokuzuncu Ürün Geliştirme Merkezi olma özelliğini taşıyor.
-
Madencilik5 yıl önce
İş Makinesi Sektörü Almanya’da Buluşuyor
-
Diğer Gıda & İçecek5 yıl önce
Propolisi Türkiye’den Dünyaya İhraç Eden Kadın
-
Haberler9 yıl önce
Türk Havayolları ve Boeing uzun vadeli işbirliği anlaşması imzaladı.
-
Diğer İmalatlar5 yıl önce
CITS’in Genel Müdürü Ertan Göral oldu
-
Sanayi3 yıl önce
Saha İstanbul Çorumlu sanayicilerle buluştu
-
Lojistik4 yıl önce
Linde’ye EcoVadis’den ikinci kez altın madalya!
-
Haberler4 yıl önce
Akıllı sel bariyerleri, sel baskınlarının önüne geçecek
-
İMALAT4 yıl önce
Atlas Copco’dan sanayiye enerji tasarruf sağlayacak 10 öneri
-
Yeni Teknolojiler4 yıl önce
Ulusal siber sınırlar gerçek ülke sınırları kadar önemli
-
Otomotiv4 yıl önce
CHEP Türkiye’de üst düzey atama
-
Makina & Ekipman4 yıl önce
Rockwell Automation siber güvenlik şirketi OYLO’yu satın aldı
-
İMALAT4 yıl önce
Coşkunöz Holding’in Dönüşüm Proje Koordinatörü Evren Özbanazi oldu