Connect with us

Isıtma-Soğutma

3 Milyar Avroluk dev birleşme

Yayın tarihi

-

Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri, güç çözümleri, otomasyon ve enerji verimliliği alanlarında dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Danfoss’un, 3,3 milyar dolara Eaton Hydraulics’i satın almasının ardından Rekabet Kurumu’nun onayıyla birleşme tamamlandı. Şirket Üst Yöneticisi Aron Bensason, “Danfoss buna özellikle birleşme diyor, iki büyük gücün birleşmesi” ifadesini kullandı.

Eaton Hydraulics’in Danfoss A/S tarafından 2020 yılında satın alınmasının ardından, şirket Tekirdağ – Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesindeki tesislerde gerçekleştirilen törenle birleşmenin tamamlandığını duyurdu. Şirket Üst Yöneticisi Aron Bensason törende yaptığı konuşmada, Danfoss’un satın almaya özellikle birleşme dediğinden bahsederek, “İki büyük gücün birleşmesi, Danfoss A/S Eaton Hydraulics’in birleşmesi.” dedi.

“Müşterilerimiz eşsiz uzmanlıktan faydalanacaklar”

Danfoss A/S ve Türkiye’de 2 bin 800 çalışanıyla büyük bir üretim fabrikasına sahip Eaton Hydraulics’in birleşmesi ile alakalı olarak, Danfoss Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Kim Fausing mesajında, mobil ve endüstriyel hidrolikte global bir lider olma yolunda önemli bir adım attıklarının altını çizerek, “Neredeyse her bir ürünü birbirini tamamlayan portföylerimiz ile coğrafi ayak izimizi birleştirmek adına eşsiz bir fırsatla karşı karşıyayız. Azimli ekibi ve güçlü markalarıyla tanınan Eaton Hydraulics, global sektörde oldukça saygın bir kuruluş. Bu iki işletmenin birikim ve deneyimlerini birleştirmemiz sayesinde müşterilerimiz tek bir ortağın sunacağı eşsiz uzmanlıktan faydalanacaklar. Bu anlaşma ile ana hidrolik faaliyetlerimize ve dijital çözümlerimize yatırım yapmaya ve güçlü bir teknoloji ortağı olmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Eaton Başkanı ve CEO’su Craig Arnold da, “Eaton’ın Hidrolik işletmesinin, faaliyetlerinin merkezinde hidrolik olan bir şirketin parçası olmaktan büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Anlaşma tamamlandıktan sonra derin hidrolik birikimine ve uzmanlığına sahip iki yetenekli ekip bir araya gelecek.

Eaton’ın hidrolik ekibi de mobil ve endüstriyel hidrolikte global bir lider olmakta kararlı olan bir şirketin parçası olacak. Bu işletmelerin birleşimi aynı zamanda sektörde lider teknoloji ve çok daha geniş bir hidrolik çözüm portföyü sunarak müşterilere ve distribütörlere de fayda sağlayacak.” şeklinde konuştu.

“Global ölçekte coğrafi ayak izleri”

Şirkette yapılan açıklamada ise, Danfoss ve Eaton Hydraulics’in, sektörde lider şirketler olmakla birlikte aynı zamanda şirket kültürü ve de müşteri, Ar-Ge ve kalite odağı gibi birçok kurumsal benzerliği de paylaştıklarının altı çizilerek, “İki şirket de global ölçekte coğrafi ayak izlerine sahip olduğundan bu birleşim, tüm dünyada çok daha geniş çaplı bir mevcudiyeti beraberinde getiriyor. Bu alım aynı zamanda Danfoss’un, Eaton Hydraulics’in hizmet verdiği endüstriyel hidrolik pazarına da girmesini sağlayacak.” denildi.

Törende, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Emniyet Müdürü Özkan Kara, Petrol-İş Sendikası Genel başkanı Süleyman Akyüz, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol ve çalışanlar hazır bulundu.

Haberin Devamı
Advertisement
Yorum yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Isıtma-Soğutma

İklimlendirme devi Systemair İtalyan şirket Tecnair’ı satın aldı

Yayın tarihi

-

Yazar:

İklimlendirme sektörünün dünyadaki lider üreticilerinden Systemair, hastaneler ve veri merkezleri için hassas kontrollü klima ünitelerinin uluslararası tedarikçisi olan İtalyan Tecnair LV S.p.A. şirketini satın aldı. Başta klima santralleri olmak üzere fanlar, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve soğutma ürünlerinin dünya çapındaki üretimini gerçekleştiren Systemair, bu yatırımla Avrupa pazarında iklimlendirme ürünleri alanında daha nitelikli bir konum elde etmeyi ve veri merkezleri soğutma sistemleri kulvarındaki stratejik rolünü güçlendirmeyi hedefliyor. Systemair Türkiye Genel Müdürü Ayça Eroğlu, bu satın almanın yanı sıra Dilovası’ndaki fabrikalarında yaptıkları yeni yatırım da dahil olmak üzere veri merkezi soğutma sistemleri alanındaki yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı.

Geleceğin üretim anlayışını bugünün iklimlendirme sektörüne entegre ederek öncü teknolojilere hayat veren Systemair, gücüne ve potansiyeline güç katacak bir yatırıma daha imza attı. Yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneler, laboratuvarlar ve veri merkezi uygulamaları gibi kritik alanlar için hassas soğutma cihazlarının üretiminde uzmanlaşmış İtalyan üretim devi Tecnair LV S.p.A. şirketini satın alan Systemair, yeni bir dönemin kapılarını aralamaya hazırlanıyor. Systemair, bu ortaklıkla 2022 hedef alanlarından biri olan, veri merkezlerindeki stratejik önemini daha da artırmayı planlıyor.

Avrupa pazarındaki varlığını güçlendirecek

Systemair AB CEO’su Roland Kasper, Tecnair LV S.p.A. şirketinin satın alınmasıyla ilgili şunları söyledi: “Tecnair şirketinin Systemair’i pek çok alanda tamamladığını görebiliyoruz. Ayrıca Tecnair’in ürün yelpazesi ve pazardaki konumu Systemair’in çözümleri ile oldukça iyi uyuşuyor. Bunlara ek olarak, batarya tedariki için LU-VE ile uzun vadeli bir tedarik anlaşması imzaladık. Barlassina’daki fabrikalarımızla Tecnair’in üretimi, ürün geliştirmesi ve satışları arasında da iyi bir sinerji yakaladık. Bu satın alım sayesinde Avrupa’da daha güçlü pazar konumu ve iyi sinerjiler elde edeceğimize inanıyoruz.”

İtalyan devi artık Systemair çatısı altında

Gerçekleşen satın almanın sektöre yeni bir soluk getireceğini söyleyen Systemair Türkiye Genel Müdürü Ayça Eroğlu; “Systemair olarak Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu, Asya ve Güney Afrika’da konumlanarak 50 ülkede faaliyet gösteriyor ve birçok ülkede HVAC sektöründe öncü konumda yer alıyoruz. Sürekli gelişim ve ilerleme hedefimizle yenilikçi projeler ve büyük yatırımları hayata geçirerek başarımızı sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz. Şirketimiz, son olarak İtalyan Tecnair şirketini satın alarak önemli bir başarıya imza attı. Hastaneler ve veri merkezleri için hassas kontrollü klima ünitelerinin uluslararası tedarikçisi olarak çok önemli başarılara adını yazdıran Tecnair’in global şirketimiz için yepyeni bir dönüm noktası olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Veri merkezi soğutma sistemleri yatırımına ivme kazandıracak

Satınalma haberini değerlendiren Systemair Türkiye Türkiye Genel Müdürü Ayça Eroğlu ise; veri merkezi soğutma sistemleri alanındaki bilgi birikimlerini bu sene global çapta bir yatırıma dönüştürerek çözümlerini ve Ar-Ge çalışmalarını üst seviyelere çıkarmayı hedeflediklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; “2022’de hayata geçirmeye hazırlandığımız test laboratuvarı yatırımımızla veri merkezi soğutma sistemlerinin olmazsa olmazı olan fabrika kabul testlerini kendi bünyemizde gerçekleştirerek iş ortaklarımıza eksiksiz ürün ve hizmet sunacağız. Şirketimizin gerçekleştirdiği satın alma ile birlikte Türkiye’de ürettiğimiz Geniox Tera indirect free cooling ünitelerinin yanında Tecnair hassas kontrol klima cihazları ile veri merkezi çözümlerimizi de tamamlamış olacağız. Bu yatırımın 2022’de hedef alanımız olan veri merkezi uygulamaları için büyük bir adım olduğunu düşünüyoruz.”

Veri merkezi çözümlerindeki stratejik rolünü değiştirecek

İnternete bağlı kullanıcı sayısındaki büyüme ve veri artışının aynı paralellikte veri merkezlerinin sayısı ve hacminde artışa neden olduğunu söyleyen Eroğlu, “Veri merkezlerindeki soğutma çözümleri, geleceğin HVAC sektöründe öne çıkmak isteyecek firmaları belirleyecek. Büyük miktarda verilerin arşivlenip işlendiği ve adeta şirketlerin hayati organlarına dönüşen veri merkezlerindeki donanımların güvenliğini sağlamak için hassas soğutma sistemleri gerekiyor. Sıcaklık ve nemin kontrol edildiği, elektrik kaynağının stabilize edildiği ve kesintisiz olduğu özel şekilde iklimlendirilmiş bir alan olan veri merkezlerinin metrekare başına yüksek enerji yoğunluğu bulunuyor. Enerji maliyetlerindeki tasarruflar, bir veri merkezinin kârlılığına büyük ölçüde katkı sağlayacağı için enerji verimli bir soğutma sistemine sahip olmak kritik bir önem arz ediyor. Systemair olarak, düşük çevresel etkiye sahip ve yüksek seviyede enerji verimliliği bulunan bir veri merkezi tasarlamak için firmalara uzun yıllardır çözüm ortaklığı yapıyoruz. Bu alanda oluşan gerekliliği hem hayata geçireceğimiz test laboratuvarımız hem de satın aldığımız Tecnair firmasıyla çok daha efektif şekilde çözmeyi hedefliyoruz. Bu iş birliğiyle Systemair Grup ve Türkiye olarak bu alandaki varlığımızı ve stratejik rolümüzü daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz”dedi.

Bu ortaklık Avrupa HVAC sektörüne yeni bir soluk getirecek

Systemair’in Avrupa pazarındaki konumunu daha nitelikli hale getirmek için Tecnair’in potansiyelini çok önemsediklerini söyleyen Ayça Eroğlu; “Systemair olarak, dünya genelindeki 13 klima santrali fabrikamızla Avrupa’da klima santrali pazar lideriyiz. Fan ve hava dağıtım ekipmanlarında ise dünyada ilk 3 marka arasında yer alıyoruz. Hedefimiz ise bu başarıyı daha iyi noktalara taşıyacak yol arkadaşlarıyla hikâyemizi devam ettirmek. Artık Systemair çatısı altında yer alan Tecnair ile bunu başaracağımıza olan inancımız tam. İtalyan pazarı, Tecnair’in satışlarının yaklaşık yüzde 25’ini oluşturuyor ve geri kalanı ağırlıklı olarak Avrupa’ya ihraç ediliyor. Bu birliktelik, uzun yıllardır lider olarak sürdürdüğümüz Avrupa yolculuğumuzu çok daha ileriye taşıyacak ve özellikle rekabetin giderek arttığı veri merkezi uygulamalarında fark yaratacak. Yeterli bir veri merkezi için kapsamlı HVAC çözümleri ve ürünleri oluşturma ve sürdürme konusunda Systemair olarak ilk seçenek olacağımıza inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

Trendler