Otomotiv
Yılda 300 bin otomobil ve 200 bin parça üretim kapasitesine sahip fabrika
Çin’de elde ettiği başarıyı Avrupa yollarında da sergilemek için kolları sıvayan Chery, yüksek teknolojili üretim yapan Mega Fabrikası ve gelişmiş laboratuvarlarıyla da öne çıkıyor. Chery’nin, Asya’nın ilk sessiz laboratuvarına ve ünü ülke sınırlarını aşan Çarpışma Laboratuvarı’na sahip Akıllı Bağlantılı Mega Fabrikası hayranlık uyandırıyor. Yılda 300 bin otomobil ve 200 bin parça üretim kapasitesine sahip fabrikada dakikada bir otomobil banttan iniyor. İleri teknolojiler kullanan fabrikada kütüphane düzeyinde sessiz bir deneyim ve Chery modellerinde premium otomobil markalarıyla karşılaştırılabilir bir rahatlık hissi sunuluyor.
Çin’in en büyük otomotiv üreticisi olan Chery, Şangay Uluslararası Otomobil Fuarı ile birlikte 2023 Küresel Bayi Toplantısını da gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantı kapsamında Chery’nin fabrika ve laboratuvarları da ziyaret edildi. Dünyanın dört bir yanından Chery’nin üst düzey yöneticilerinin eşlik ettiği bayi temsilcileri, modern Akıllı Bağlantılı Mega Fabrika’yı, ünlü Çarpışma Laboratuvarı’nı ve Asya’daki en büyük NVH (Gürültü, Titreşim, Sertlik) Laboratuvarı’nı ziyaret etti. Güçlü ve son teknolojiyi kullanan Ar-Ge ve üretim becerileriyle başarısını kanıtlayan Chery, ziyaretçilerden büyük övgü aldı.
Yılda 300 bin araç üretebiliyor!
Chery’nin çevre dostu üretim ve akıllı-dijital teknolojiye dayanan Akıllı Bağlantılı Mega Fabrikası, çevre dostu standartlar ve üst sınıf akıllı bağlantılı bir fabrika olmak için büyük bir mesafe kat etmiş durumda. Çinli otomobil üreticisinin 830 bin metrekare araziye sahip tesisi, yaklaşık 550 bin metrekarelik inşaat alanıyla da dikkat çekiyor. Fabrikanın ana üretim içerikleri arasında; kalıp atölyesi, kaynak atölyesi, boya atölyesi, genel montaj atölyesi, modüler atölye, motor atölyesi, şanzıman atölyesi ve ilgili destek tesisleri yer alıyor. Tesis aynı anda normal güç-aktarma ve yeni enerjili binek araçların üretimini de gerçekleştirebiliyor. Mega Fabrika da ağırlıklı olarak yüksek performansa sahip 10’un üzerinde yeni nesil platform ürün
serisi üretiliyor. Yıllık 300 bin adet komple araç ve 200 bin KD (otomotiv parçası) üretim kapasitesine ulaşabilen tesiste, her dakika yeni bir araç tamamlanarak battan inmiş oluyor. Fabrikanın en önemli unsurlarından olan kaynak atölyesi, kaliteli otomobil gövdeleri oluşturmak için dünyanın en güçlü yapay zekasına sahip kalite kontrol sistemine sahip.
Yüzey farkını 0,1 mm’ye kadar algılayabiliyor!
Tesis, otomasyon oranı, parametre grubu kontrolü ve yüzde 100’e ulaşan çevrimiçi ölçüm gibi gelişmiş teknolojilerle 300’den fazla robota sahip. Ek olarak, genel montaj atölyesi, otomatik montaj, nakliye ve akıllı ağ bağlantılı ürün testini gerçekleştirebilen Mega Fabrika, söz konusu süreçleri kısaltabiliyor, modülerleştirme gibi avantajlar sunuyor. Özellikle, çevrimiçi görsel açıklığı yüzey farkı algılama robotunun 0,1 mm’ye kadar doğruluğa sahip olması, onu dünya genelinde lider bir akıllı ve yüksek hassasiyetli teknoloji haline getiriyor. Ayrıca Chery’nin Mega Fabrikası’nda tüm üretim süreci verimli, otomatik, şeffaf ve dijitalleştirilmiş durumda. Böylece Chery’nin Mega Fabrikası, gerçekten düşük enerji tüketen ve “sıfır” emisyonlu yeşil bir fabrika haline geliyor. Tüm dünyadan gelen ziyaretçiler, Chery’nin akıllı üretimdeki gücünü deneyimlemenin yanı sıra Çarpışma Laboratuvarı’nı ve Asya’daki en büyük NVH Laboratuvarı’nı ziyaret etmek üzere deneyim merkezine davet edildi. Chery’nin NVH Laboratuvarı, tüm aracın, farklı alt sistemlerinin ve parçalarının performans testlerini kapsayan eksiksiz bir araç NVH geliştirme sürecine sahip. Bu ileri teknolojiler sayesinde Chery’nin ürünleri, 34 desibele kadar rölanti gürültüsü ile konfor açısından sürekli olarak gelişiyor. Tüm bu gelişme süreci sayesinde kütüphane düzeyinde sessiz bir deneyim ve premium otomobil markalarıyla karşılaştırılabilir bir rahatlık hissi sunuluyor.
Hedef her zaman daha gelişmiş ürünler!
Chery Automobile gelecekte “mükemmel bir marka yaratma” vizyonunu sürdürmeye, teknolojik yeniliklere bağlı kalmaya ve tüketicilere teknoloji anlayışıyla daha gelişmiş ürünler sunmaya devam edecek.
Chery hakkında
Temel teknolojilerde kendini geliştiren Chery, kuruluşundan bu yana “Teknolojik Chery” olarak biliniyor. Dünyada altı Araştırma ve Geliştirme merkezi ve 5.000’in üzerinde seçkin üyeden oluşan Araştırma ve Geliştirme ekibi ile geleneksel yakıt teknolojisi, yeni enerji, akıllı üretim ve diğer alanlarda avantaj sağladı. Yeni enerji araçları alanında 20 yılı aşkın bir süredir araştırma yapan Chery, dört araç montaj platformu, beş genel alt sistem ve yedi temel teknoloji ile sektöre öncülük ediyor. EQ1 modeli, Çin’de minik batarya elektrikli araçlarda lideri konumunda. Chery ayrıca dünya çapında araç, CKD parçaları, motorlar ve araç üretim teknolojisi ve ekipmanı ihraç eden ilk Çinli otomobil şirketi. Chery, bugüne kadar araçlarını 80’den fazla ülke ve bölgeye ihraç etti. Ayrıca 10 denizaşırı fabrika ve 1.500’den fazla denizaşırı satış ve servis noktası kurdu. 2,1 milyonu Çin dışı olmak üzere dünya genelinde yaklaşık 10 milyon kullanıcısı ile Chery, 19 yıl boyunca Çin’den ihraç edilen binek otomobil adediyle ilk sırada yer aldı.
Daha detaylı bilgi için Chery web sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.cherytr.com
Otomotiv
Su Kaynaklarını Koruma Yolunda TOFAŞ’tan Önemli Başarı
Tofaş, Küresel İklim Platformu CDP’nin (Carbon Disclosure Project) “Su programı” 2023 derecelendirmesinde ülkemizdeki en yüksek skoru elde ederek, A- derecelendirme notuyla “Liderlik” seviyesine giren şirketler arasında yer aldı.
Tofaş, iklim değişikliği ile mücadele kapsamındaki faaliyetleri ve suyun verimli kullanımı konusunda yürütüğü çalışmalarla doğal kaynakları koruma performansını sürekli iyileştirmeye devam ediyor.
Tofaş, dünyanın en büyük iklim değişikliği verisine sahip olan, yatırımcıların, şirketlerin, şehirlerin ve bölgelerin çevresel etkilerini yönetmeleri için küresel bilgilendirme sistemini yürüten CDP’nin (Carbon Disclosure Project – Karbon Saydamlık Projesi) derecelendirmesinde önemli bir başarı elde etti.
2014 yılında CDP listesine Türkiye’den giren ilk otomotiv şirketi olan Tofaş, suyun verimli kullanımı konusunda yürüttüğü çalışmalarla, Karbon Saydamlık Projesi’nin (Carbon Disclosure Project – CDP) “Su programı” 2023 yılı derecelendirmesinde ülkemizdeki en yüksek skoru elde etti ve “A-derecelendirme notu” ile liderlik seviyesine giren şirketler arasında yer aldı.
Sürdürülebilir üretim için su ve atık su sistemlerini hassasiyetle yöneten ve su kullanım miktarını sürekli iyileştiren Tofaş, üretim operasyonlarında oluşan atık suyu modern arıtma ünitelerinde arıtıyor. Atık suların uygun ortama deşarjını gerçekleştirerek, her yıl yaklaşık 60 milyon metreküp yani 1.000 kişinin bir yıllık tüketimine tekabul eden su miktarının tekrar kullanımını sağlıyor. Tofaş son beş yılda araç başına taze su tüketiminde de yüzde 30’luk bir iyileşme oranını yakaladı ve 2023 yılında bir araç için 2,6 metreküp seviyesine düşürdü.
Otomotiv sektöründe tüm süreçlerde sürdürülebilirliklik anlayışıyla öncü olmayı hedefleyen Tofaş, Kapsam 1 ve 2 toplamında 2030’a kadar yüzde 50 karbon azaltımı, 2050 yılında ise net sıfır karbon olma hedefi doğrultusunda enerji verimliliği projeleri, güneş enerjisi üretimi ve kullanımına yönelik projeler yürütmekte; tüm üretim süreçlerinde doğal kaynak kullanımında verimliliği arttırmak üzere 5R (Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, Recover – Reddet, Azalt, Tekrar Kullan, Geri Dönüştür, Geri Kazan) sürekli iyileştirme faaliyetlerini sürdürmektedir.
Raporun tamamı: https://irsustainability.tofas.com.tr/2022/tr/
Otomotiv
Aftermarket Konferansı İçin Geri Sayım Başladı!
Gelenekselleşen Aftermarket Konferansı’nda Yenileme Pazarında Değişen Trendler ve Vizyoner Yaklaşımlar Mercek Altına Alınacak!
Otomotiv endüstrisi, bu sene 13’üncüsü düzenlenen Aftermarket Konferansı’nda buluşuyor. Küresel ölçekte dev bir buluşmaya ev sahipliği yapacak etkinliğe sektörün önde gelen isimleri katılım sağlayacak. Bu yıl ana teması “Elektrifikasyonun Aftermarket Üzerindeki Etkisi” olarak belirlenen konferansta “Yeni Teknolojilerin Aftermarket Üzerindeki Etkisi”, “Avrupa Birliği Mevzuatı”, “OEM’lerin Aftermarket’ten Beklentileri”, “Türkiye Aftermarket Pazarı”, “Aftermarket Pazarı’nda Sürdürülebilirlik” gibi başlıklar mercek altına alınacak. Etkinliğin dikkat çekici isimlerinden biri de araç tedarikçileri, parça üreticileri ve satış sonrası pazarının Kuzey Amerika’daki ticaret birliği olan MEMA Aftermarket Suppliers’ın Başkanı ve CEO’su Paul McCharthy olacak. Küresel pazarlardaki fırsatların, alanında uzman isimler tarafından tartışılacağı organizasyon, 25 Mayıs 2023’te İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetler Derneği (OSS) ile Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) iş birliğiyle ve T.C. Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen Aftermarket Konferansı, bu sene 13’üncü kez düzenleniyor. Küresel ölçekte dev bir buluşmaya ev sahipliği yapacak etkinliğe sektörün önde gelen isimleri katılım sağlayacak. Yerli ve yabancı sektör temsilcilerinin, dünyada otomotiv endüstrisinin geleceğine dair önemli açıklamalarda bulunacağı organizasyonda sektöre ilişkin çarpıcı tespit ve öngörüler de masaya yatırılacak. Bu yıl ana teması “Elektrifikasyonun Aftermarket Üzerindeki Etkisi” olarak belirlenen 13. Aftermarket Konferansı, üretici, tedarikçi, distribütör ve bağımsız servislerin yanı sıra küresel paydaşlar ile sektörün öncü isimlerinin katılımıyla 25 Mayıs 2023’te İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Sektörün çatı kuruluşları açılışı yapacak!
Etkinliğin açılış konuşmaları; Türkiye otomotiv tedarik sanayinin tek temsilcisi olan TAYSAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, Türkiye’de otomotiv satış sonrası pazarının çatı kuruluşu OSS Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özalp ve Türkiye otomotiv endüstrisinin ihracattaki tek koordinatör birliği olan OİB’in Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik tarafından yapılacak. Etkinliğin dikkat çekici isimlerinden biri de araç tedarikçileri, parça üreticileri ve satış sonrası pazarının Kuzey Amerika’daki ticaret birliği olan MEMA Aftermarket Suppliers’ın Başkanı ve CEO’su Paul McCharthy olacak. Konferans kapsamında CLEPA Kıdemli Sektör Danışmanı Frank Schlehuber ve Roland Berger’in ortağı Hasmeet Kaur de birer oturum gerçekleştirecek. Öğleden sonraki oturumda ise sektör temsilcilerinin katılımıyla “Zincirin tüm halkaları ile Türkiye satış sonrası pazarı” isimli bir de panel gerçekleştirilecek.
Yeni teknolojilerin sektöre etkisi tartışılacak!
Konferansta ayrıca; “ABD ve Avrupa Aftermarket Pazarı’ndaki Güncel Durum”, “Elektrifikasyonda Aftermarket Pazarı’ndan Beklentiler”, “Yeni Teknolojilerin Aftermarket Üzerindeki Etkisi”, “Avrupa Birliği Mevzuatı”, “OEM’lerin Aftermarket’ten Beklentileri”, “Türkiye Aftermarket Pazarı”, “Aftermarket Pazarı’nda Sürdürülebilirlik
Güncel Dataların Aftermarket Üzerindeki Etkisi”, “Otomotivde Değişim ve Gelişim” ile “Geleceğin Otomotiv ve Mobilite Dünyası” başlıkları ele alınacak.
TAYSAD Hakkında
Türk otomotiv tedarik sanayinin tek ve en yetkin temsilcisi konumundaki Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği TAYSAD, 1978 yılında 14 girişimci tarafından kuruldu. “Tasarım, Teknoloji, Tedarik gücü ile dünyada ilk 10” vizyonuyla faaliyetlerine yön veren TAYSAD, üyesi olan 510 üyesi otomotiv tedarik sanayi firması, 27 milyar dolarlık iş hacmi, 13,1 milyar dolarlık ihracat, 220 binin üzerindeki istihdam ve 182 adet Ar-Ge ve Tasarım Merkezi ile ülke ekonomisine değer katmaktadır. 92 üyesinin 32 ülkede 160’tan fazla tesis yatırımı bulunan TAYSAD, Avrupa Otomotiv Tedarik Sanayicileri Derneği CLEPA’nın üyesi olup, ISO 9001:2015 ve ISO 27001:2013 sertifikalarına sahiptir. www.taysad.org.tr
Otomotiv
Flokser Kimya’dan otomotiv sistemlerine yenilikçi yaklaşımlar
20 yıla yaklaşan bilgi, birikim ve tecrübeye sahip Flokser Kimya, otomotiv sistemlerine yenilikçi çözümler sunuyor. Bu kapsamda müşterilerinin üretim hızını arttırmak, parça ağırlıklarında düşüş sağlamak, düşük emisyon hedeflerini yakalamak ve fiyat ile servis avantajı sağlayacak sistemler geliştirmeye devam eden Flokser Kimya, üretmiş olduğu inovatif çözümlerin yüzde 35’ini de ihraç ediyor.
Farklı sektörlerin mevcuttaki gereksinimlere ek katkı ve iyileştirme sağlayan, bunu da global standartların gerekliliklerince geliştiren Flokser Kimya, otomotiv sistemlerinin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretiyor. Bu çerçevede esnek (koltuk ve NVH), yarı esnek (tavan ve taban uygulamaları için destek takozu), integral (ön panel, direksiyon simidi, vites kutusu, kolluklar ve araç içinde kullanılan 3D kalıplanmış sızdırmazlık ürünleri, motor koruma parçaları) ve filtre sızdırmazlık uygulamaları için sistemler geliştiren Flokser Kimya, kullanım alanları özelindeki otomotiv şartnamelerini (ECE-R 118 Annex 6-7-8 – FMVSS 302 – Alpha Cabin – NVH – Sealing – Low Emission VDA DBL specs) sağlayan çözümler sunulması üzerinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Otomotiv alanında “esnek sistemler” başlığı altında, sünger, integral, filtre, visco ve balistik özellikli sistemler üreten Flokser Kimya, bu alanda dünyaca ünlü, üst sınıf otomotiv markalarına bağlı bulunan yan sanayilere çözümler geliştiriyor.
Tam anlamıyla çözüm ortağı oluyoruz
Yerli ve yabancı konsorsiyumlara katılarak otomotiv dünyası ile birçok Ar-Ge ve Ür-Ge projesi yürüttüklerini belirten Flokser Kimya Genel Müdürü Ekin Tükek, “Tesislerimizdeki yüksek ve alçak basınç PUR enjeksiyon makineleri sayesinde otomotiv müşterilerimizin üretim hatlarını durdurmadan deneme ve geliştirme çalışmaları yapabiliyor, süreçlerini aksatmıyoruz. Ürün dosyaları sunabilmemiz dolayısıyla kalite sistem gerekliliklerini de karşılayarak tam anlamıyla çözüm ortağı oluyoruz. Müşterilerimizin üretim hızını arttırmak, parça ağırlıklarında düşüş sağlamak, düşük emisyon hedeflerini yakalamak ve fiyat ile servis avantajı sağlayacak sistemler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi. Bütün orijinal ürün üreticilerinin (OEM) ihtiyaçlarını karşılayacak ve global kabul sağlayacak sistemler geliştirdiklerinin altını çizen Tükek, “Mevcuttaki gereksinimlere ek katkı ve iyileştirme sağlayan, bunu da global standartların gerekliliklerince geliştiren bir poliüretan sistem üreticisi olarak bu geliştirmelerimiz öncesi müşterimiz ile istişarelerde bulunup geliştirme süreçlerinde müşteri ihtiyacı odaklı ilerliyoruz. Yurt içinde alanında lider ve yurt dışında bilinirlik ve saygınlığı yüksek bir çözüm ortağı olabilmek adına durmaksızın çalışıyoruz. Ulaşılan ve ulaşılabilecek her noktada müşteri memnuniyeti odağı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Flokser Kimya Hakkında
Flokser Kimya inşaat, terlik ve taban, mobilya, otomotiv, yapıştırıcı, beyaz eşya, izolasyon sektörlerinde poliüretan, poliüre, polyester ürünleri ile çözümler sağlayan, Türkiye’nin önde gelen poliüretan sistem evidir. Bakanlık onaylı AR-GE Merkeziyle araştırma ve geliştirme çalışmalarına her sene yatırım yapmaya devam eden Flokser Kimya, ürün kalitesi, yüksek üretim kapasitesi ve yenilikçi yaklaşımı ile faaliyet gösterdiği alanlarda fark yaratmaktadır. Bugün, dünya çapında kabul gören üretim standartlarına ve uzun yıllara dayanan tecrübesi ile Flokser, gerekli tüm kalite belgelerini bünyesinde bulundurarak hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarında çalışmalarına devam etmektedir.
-
Madencilik5 yıl önce
İş Makinesi Sektörü Almanya’da Buluşuyor
-
Diğer Gıda & İçecek5 yıl önce
Propolisi Türkiye’den Dünyaya İhraç Eden Kadın
-
Haberler9 yıl önce
Türk Havayolları ve Boeing uzun vadeli işbirliği anlaşması imzaladı.
-
Diğer İmalatlar5 yıl önce
CITS’in Genel Müdürü Ertan Göral oldu
-
Sanayi3 yıl önce
Saha İstanbul Çorumlu sanayicilerle buluştu
-
Lojistik4 yıl önce
Linde’ye EcoVadis’den ikinci kez altın madalya!
-
Haberler4 yıl önce
Akıllı sel bariyerleri, sel baskınlarının önüne geçecek
-
İMALAT4 yıl önce
Atlas Copco’dan sanayiye enerji tasarruf sağlayacak 10 öneri
-
Yeni Teknolojiler4 yıl önce
Ulusal siber sınırlar gerçek ülke sınırları kadar önemli
-
Otomotiv4 yıl önce
CHEP Türkiye’de üst düzey atama
-
Makina & Ekipman4 yıl önce
Rockwell Automation siber güvenlik şirketi OYLO’yu satın aldı
-
İMALAT4 yıl önce
Coşkunöz Holding’in Dönüşüm Proje Koordinatörü Evren Özbanazi oldu