Havacılık & Savunma
Türk Silahlı Kuvvetlerine Yeni Nesil Savaş Uçağı
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Yeni Nesil Savaş Uçağı ihtiyacını karşılamak üzere, Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Projesine, Türkiye 1999 yılından itibaren Konsorsiyum üyesi olarak iştirak etmektedir. JSF projesinde mevcut durum itibariyle, F-35 uçağının harekât kabiliyetlerinin istenen seviyeye ulaşmada planlananın gerisinde kalması ile ABD ve diğer ortak ülkelerin siparişlerini ileriki yıllara ötelemesi sebebiyle artan uçak maliyetlerinin Türkiye’nin tedarik planına olan etkisi değerlendirilmiş, ayrıca ABD Hükümeti ve Ana Yüklenici Lockheed Martin firması ile 2012 yılı içinde yürütülen görüşmelerin sonuçları gözden geçirilmiştir.
Savunma Sanayii İcra Komitesi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; 5 Ocak 2012 tarihinde sipariş kararı verilen ilk 2 uçağın tedarikinin önümüzdeki yıl tekrar değerlendirilmek üzere ertelenmesine karar verilmiştir. Türkiye’nin, katılımcı ülke statüsünde dahil olduğu, JSF programı kapsamında yürüttüğü faaliyetlerine devam edilecek olup proje kapsamında daha önce planlandığı şekilde 100 adet
F-35A uçağının tedariki öngörülmektedir.
Haberler
Boeing, Türkiye’deki havacılık eğitimine verdiği desteği artırıyor
Boeing ve Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Türkiye’deki mesleki ve teknik eğitim okullarında ve kurumlarında görev yapan öğretmenlere yönelik, uluslararası havacılık standartlarına göre verilen ilk uçak bakım eğitimi olma özelliği taşıyan Temel Uçak Bilgisi ve Uçuş Teorisi Kursu’nun birinci döneminin tamamlandığını duyurdu.
Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, konuyla ilgili olarak “Türkiye’de havacılık sektörünün hızla gelişmesi nitelikli insan kaynağına duyulan ihtiyacı arttırdı ve Boeing, Anadolu Üniversitesi ile birlikte oluşturdukları bu ortak girişim ile birlikte geleceğin uçak bakım elemanlarını yetiştirilmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duymaktadır.” dedi.
Programın amacı, mesleki ve teknik okullarda uçak bakımı ile ilgili eğitim veren öğretmenlerin teorik bilgilerini geliştirmektir. Program kapsamında, Eskişehir, İstanbul, Bursa, Kayseri, Ankara ve Erzincan’daki sekiz mesleki ve teknik eğitim kurumunda çalışan 25 öğretmene, 180 saat yüz yüze eğitimler verildi. 20 – 31 Ocak tarihleri arasında yürütülen program, katılımcılara atmosfer fiziği, aerodinamik, uçuş dinamiği, temel uçak yapısı, uçuş sistemleri ve kontrolleri gibi konularda en güncel bilgileri alma olanağı sundu.
Birinci dönemi bugün sona eren programın ikinci ve üçüncü dönemleri de bu yıl içinde gerçekleştirilecektir (16–27 Haziran 2014 ve 1–12 Eylül).
Boeing Şirketi, 1999 yılında Ankara’da bir ofis kurdu ve 2000 yılından bu yana, Türkiye’nin 40 şehrinde, kültür-sanattan, eğitim, sağlık ve insani hizmetlere uzanan pek çok alanda toplam 190 sosyal sorumluluk projesine destek vermiştir. Geleceği kurmak için eğitimin öneminin bilincini ve sorumluluğunu taşıyan Boeing, 14 yıl içinde okul inşaatları, bilgisayar laboratuarları ve ekipman bağışları ile 38 şehirde 135.000 öğrenciye ulaşan toplam 107 eğitim projesine imza atmıştır. Boeing, bugüne dek 1.262 bilgisayar ve ilgili ekipmandan oluşan 54 bilgisayar laboratuarı kurmuş, ayrıca Türkiye genelinde üç okul inşa etmiş ve dokuz okul binası yenilemiştir.
Haberler
Laspar & Angst Pfister’den Türkiye’ye yeni yatırım
Türkiye’nin ve Avrupa’nın endüsriyel çözümler konusunda birçok ihtiyacını karşılamayı hedefleyen Laspar & Angst Pfister, önemli bir yatırım kararı alarak Bursa’da fabrika kurdu.
Endüstriyel sızdırmazlık ve kauçuk yedek parça alanında faaliyet gösteren Laspar Group ve Angst Pfister güçlerini birleştirerek Bursa’da fabrika kurdu. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan fabrikanın, Türkiye’nin ve Avrupa’nın endüstriyel çözümler konusunda birçok ihtiyacını karşılaması hedefleniyor.
Laspar & Angst Pfister ortaklığında kurulan yeni Bursa fabrikası ile ilgili tüm detaylar; 8 Ekim 2012 tarihinde Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu. Toplantı, Laspar Group Yönetim Kurulu Başkanı Saim Tosun, Angst Pfister Group CEO’su Christof Domeisen, Angst Pfister Group Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Martin Christopher Moore, Laspar & Angst Pfister ortaklığında kurulan yeni şirket Laspar Angst Pfister Endüstriyel Çözümler AŞ CEO’su Mustafa Tosun’un katılımıyla düzenlendi.
Bursa fabrikasına ilişkin görüşlerini aktaran Laspar Group Yönetim Kurulu Başkanı Saim Tosun “Ekonomik olarak gücün doğuya kaydığı bir dönemde bizler de üretime yönelik bilgi birikimimizi, Angst Pfister’ın satış alanındaki uzmanlığı ile birleştirdik. 1982 yılında Bursa’da kurulan şirketler grubumuzun bugün halkaları arasına eklenen bu yatırım ile kendi alanımızdaki uzmanlığımızı daha da ileri seviyeye taşıyacağız. Grup şirketlerimiz arasında yeni yatırımımız da önemli bir paya sahip olacak. Yeni kurulan şirketimizin; yakın bir gelecekte Avrupa, Asya ve Afrika pazarlarında büyük bir fayda sağlamasını ve yaratılan bu sinerjiden de büyük bir güç doğmasını hedefliyoruz. Öncelikle Bursa’ya ve dolayısıyla ülkemize böyle bir yatırım kazandırıyor olmaktan duyduğum mutluluğu da ayrıca paylaşmak isterim” dedi.
Türk pazarındaki iş ortaklığı imkânları konusunda yaklaşık 1 sene önce görüşmelere başladıklarını ve sürecin bu şekilde sonuçlanması nedeniyle de büyük gurur duyduklarını dile getiren Angst Pfister CEO’su Christof Domeisen da şunları söyledi: “Angst Pfister ve şirketleri 1920 yılından bu yana ticari faaliyetlerini sürdürüyor. Laspar Group ile ortak olarak kurduğumuz bu şirket ile; Türkiye’deki mevcut işimizi Angst Pfister’in beş temel alandaki mühendislik yetkinlikleriyle geliştirmek ve Türkiye’de sızdırmazlık alanındaki üretiminin daha da başarılı olması iki önemli amacımız. OEM pazarının lideri konumundaki şirketimiz, Laspar Group ile beraber büyük başarılara imza atacaktır” dedi. Toplantıda, Angst Pfister Group’un Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Martin Christopher Moore da Angst Pfister’a ilişkin detaylı bilgi paylaşarak, iş süreçlerini, müşterilerine sundukları teknik çözümleri ve Türkiye pazarına ilişkin görüşlerini aktardı.
200 kişinin istihdam edileceği Bursa fabrikasının ülke ekonomisi için önemli bir adım olduğunu belirten Laspar Angst Pfister Endüstriyel Çözümler AŞ. CEO’su Mustafa Tosun da “Toplam 4.000 m2 kapalı alanda kurulan fabrika Türkiye’nin potansiyeline inanan Laspar ve Angst Pfister’ın ortak kararı ile Bursa’da kuruldu. 200 kişinin istihdam edileceği fabrikamızda; önümüzdeki 5 yıllık süreçte pazar payımızı yukarı taşıyarak ciro ve teknik personel sayısını da fabrikanın 6 kat büyüme hedefiyle doğru orantılı olarak artırmayı planlıyoruz. 5 yıllık süreci stratejik olarak planladık. 2017 yılına geldiğimizde 30 Milyon Euro ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Uzun vadeli hedefimiz ise, endüstriyel çözümler konusunda Türkiye, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerde sektör liderliğini yakalamaktır” dedi.
Endüstriyel çözümlerde Avrupa’nın önde gelen şirketi Angst Pfister ile ortak olarak yeni bir şirket kuran Laspar Group, başta otomotiv olmak üzere endüstriyel makine sanayii, denizcilik endüstrisi, tarım ve iş makineleri, inşaat sanayi, beyaz eşya ve raylı sistemlere kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor.
-
Madencilik5 yıl önce
İş Makinesi Sektörü Almanya’da Buluşuyor
-
Diğer Gıda & İçecek5 yıl önce
Propolisi Türkiye’den Dünyaya İhraç Eden Kadın
-
Haberler9 yıl önce
Türk Havayolları ve Boeing uzun vadeli işbirliği anlaşması imzaladı.
-
Diğer İmalatlar5 yıl önce
CITS’in Genel Müdürü Ertan Göral oldu
-
Sanayi3 yıl önce
Saha İstanbul Çorumlu sanayicilerle buluştu
-
Lojistik4 yıl önce
Linde’ye EcoVadis’den ikinci kez altın madalya!
-
Haberler4 yıl önce
Akıllı sel bariyerleri, sel baskınlarının önüne geçecek
-
İMALAT4 yıl önce
Atlas Copco’dan sanayiye enerji tasarruf sağlayacak 10 öneri
-
Yeni Teknolojiler4 yıl önce
Ulusal siber sınırlar gerçek ülke sınırları kadar önemli
-
Otomotiv4 yıl önce
CHEP Türkiye’de üst düzey atama
-
Makina & Ekipman4 yıl önce
Rockwell Automation siber güvenlik şirketi OYLO’yu satın aldı
-
İMALAT4 yıl önce
Coşkunöz Holding’in Dönüşüm Proje Koordinatörü Evren Özbanazi oldu