Connect with us

Enerji Santralleri

Sigma Elektrik’ten ihracat atağı

Yayın tarihi

-

Alçak gerilim şalt ürünleri sektöründe Türkiye’nin önde gelen şirketi Sigma Elektrik, Avrupa, Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Asya’da 87 ülkeye ihracat yaparak Made in Türkiye damgalı ürünlerini tüm dünyayla tanıştırıyor. Cirosunun yüzde 40’ını ihracattan karşılayan şirket, 2022 yılında taşınacağı yeni fabrikasıyla hem ihracat yaptığı ülke sayısını hem de cirodaki ihracat payını artırmayı hedefliyor. Avustralya, Meksika ve Brezilya’yı radarına alan şirket 2022’de 100 ülkeye ihracat yaparak cirosundaki ihracat payını yüzde 50’e çıkarmayı hedefliyor.

Yerli üretimi ile Türkiye’nin alçak gerilim sektörüne yön veren markası Sigma Elektrik, Türkiye genelinde bulunan 80 bayisinin yanı sıra dünya geneline yayılan geniş distribütör ağıyla da ürünlerini 87 ülkeyle buluşturuyor. İhracatta her yıl ortalama yüzde 20 büyüyen ve cirosunun yüzde 40’ını ihracattan elde eden şirket, 2022 yılında ihracat yaptığı ülke sayısını 100’e çıkararak cirodaki payını da yüzde 50’e yükseltecek. Gelecek hedefleri doğrultusunda yeni bir fabrika yatırımı da yapan şirketin 2022 yılı öncelikli odak pazarları Avustralya, Meksika ve Brezilya olacak.   

“İhracat odaklı yatırımlarımızı her yıl artırıyoruz”

İhracattaki önceliklerinin, Sigma ile Made in Türkiye damgalı ürünleri tüm dünya ülkeleriyle tanıştırmak ve ülkenin adını şalt sektörüyle de duyurmak olduğunu kaydeden Sigma Elektrik Genel Müdürü Murat Akgül, diğer hedeflerinin de ülkenin ve sektörün cari dengesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Akgül sözlerine şöyle devam etti: “Sigma Elektrik olarak yerli ve milli üretimimizle ihracat rakamımız ithalat rakamımızdan yüksek bir seviyede bulunuyor. Ancak bunu tüm sektöre yaymak ve sektörümüzün ihracatını artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir diğer amacımız da sektördeki uluslararası markaların ülkemizde ve dünyadaki hakimiyetini zorlamak. Bunu başarmanın en iyi yolunun da ihracattan geçtiğini biliyoruz. Ulaşmadığımız, ürünlerimizi ve ülkemizin adını bilmeyen hiçbir pazar kalmaması adına ihracat odaklı yatırımlarımızı her yıl artırıyoruz. Sigma Elektrik olarak her yıl ciromuzun önemli bir kısmını Ar-Ge’ye yatırıyor ve her yıl en az yeni bir ürünü piyasaya sunarak küresel boyutta ihtiyaçların karşılanmasına ve talebin ülkemize kaymasına zemin hazırlıyoruz. İhracat odaklı bir diğer yatırımımızda 2022 yılında taşınacağımız yeni fabrikamız olacak. Yeni fabrikamızla birlikte ihracat yaptığımız ülke sayısını 87’den 100’e, yüzde 40 olan ihracatın ciromuzdaki payını ise yüzde 50’e çıkaracağız.”

“Yeni pazarlarda da adımızdan zorlu bir oyuncu olarak bahsettireceğimize inanıyorum”

Tüm dünyada artan enerji ihtiyacıyla ülkelerin yeni altyapı çalışmaları ve mevcut altyapı yenilemeleri doğrultusunda sektörün ihracat anlamında geleceğini parlak gördüklerini de belirten Akgül, “Pandemi ile birlikte tedarik zincirinde yaşanan sorunlar ve özellikle artan Uzakdoğu tedarik maliyetlerden dolayı birçok ülkenin, ulaşım kolaylığı, üretim gücü, hızı ve teknolojisi açısından tedarik için ülkemizi tercih edeceğini düşünüyorum. Bu durum sektörümüz açısından oldukça önemli bir fırsat. Sigma Elektrik olarak bu fırsatı her anlamda iyi değerlendireceğimizi, bölgesel pazar ve ürünlere yönelerek nokta atışlarıyla Uzakdoğu’nun kaybettiği pazarlardan ciddi oranda pay alacağımızı düşünüyorum. Özellikle bu anlamda 2022 yılında hem hali hazırda ihracat yaptığımız ülkelerdeki hacmimizi artıracak hem de bu yıl için özellikle hedeflediğimiz Avustralya, Meksika ve Brezilya gibi ülkelere yoğunlaşacağız. Mevcut ürünlerimizin yanı sıra bu ülkelerin ihtiyaçlarına, güvenlik ve kalite sertifikalarına sahip yeni ürünler geliştirerek, gireceğimiz yeni pazarlarda da adımızdan zorlu bir oyuncu olarak bahsettireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Desteklerin artırılarak ihracatçı firmaların önü açılmalı”

Son yıllarda Türkiye’nin ihracatta rekorlar kırdığının da altını çizen Akgül, sektör ihracatının artırılması için şu önerilerde bulundu: “Sigma olarak sektörümüzün ve firmamızın ihracata olan katkılarını artırmak adına her yıl en az 3 uluslararası fuara katılıp ürünlerimizi tanıtıyoruz. Bugüne kadar 87 ülkede Made in Türkiye damgalı Sigma markalı ürünlerimizi müşterilerimizin kullanımına sunduk. Pandemi şartlarına rağmen son iki yılda neredeyse dünyanın yarısına ürünlerimizi bizzat giderek tanıttık. Ancak sektörlerin ihracatının artırılması, firmaların tek başlarına üstesinden gelebilecekleri kolay bir süreç değil. Açıkçası kamunun bu konuda ön ayak olması, sektör oyuncularının uluslararası pazarlara erişimi kolaylaştırılmalı. Yine fuar, vize kolaylığı, lojistik konularında bazı desteklerin artırılarak ihracatçı firmaların önü açılmalı. Özellikle ‘Made in Türkiye’ için ciddi tanıtımlar yaparak bu pazarlara ulaşımımız desteklemeli.”

Haberin Devamı
Advertisement
Yorum yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Enerji Santralleri

GE, “Küresel Etki” Raporunu Yayınladı

Yayın tarihi

-

Yazar:

GE, son 5 yılda çevre ve sağlık hizmetleri için 8,5 milyar dolarlık yatırım yaptı; toplumsal projelere219 milyon dolar bağışladı

GE logo_478x194

  • GE, Ecomagination yenilikleri için 2010’dan bu yana 5 milyar dolar yatırım yaptı.
  • GE, Healthymagination yenilikleri için 2009’dan bu yana 3,5 milyar dolar yatırım gerçekleştirdi.
  • GE’nin 2012 yılında ecomagination ürünlerinden elde ettiği gelir 25 milyar dolara ulaştı.
  • GE, toplumsal projeler ve eğitim organizasyonları için 219 milyon dolar bağışladı.

General Electric (GE), çevre ve sağlık alanında gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği girişimler ile sosyal sorumluluk çerçevesinde yaptığı çalışmaların topluma somut ve ölçülebilir faydalarının ortaya konduğu “Küresel Etkimiz – 2012” raporunu yayınladı. GE, 2012 yılında ecomagination ve healthymagination yenilikleri ve projeleri için 2 milyar dolar tutarında araştırma ve geliştirme yatırımı yaparken, ecomagination ve healthymagination ürünleriyle 25 milyar dolarlık gelir yarattı. GE’nin yanı sıra firma çalışanları ve emeklileri de toplumsal projeler ve eğitim organizasyonları için GE Vakfı’ndan gelen 130 milyon dolar dahil olmak üzere 219 milyon dolarlık bağışta bulundu.

GE’nin Ecomagination yenilikleri için 2010’dan bu yana yaptığı yatırımlar 5 milyar dolara ulaşırken, Healthymagination yenilikleri için 2009’dan bu yana 3,5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirildi.

Global Compact_443x270

GE Başkan ve CEO’su Jeff Immelt, “Biz GE’de önemli meseleler üzerinde çalışırız. Müşterilerimiz ve toplum ile ilgili sorunları çözmek iş stratejimizin bir parçası ve kurumsal kültürümüzüntemelidir. İşimizi sorumlu biçimde yürütüyor olmaktan, GE Vakfı’nın hayırsever etkinliklerinden ve çalışanlarımızın dünyanın dört bir yanına verdikleri toplumsal katkılardan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

Ruzgar Turbini_405x270

Temiz teknolojiler için AR-GE’ye yatırım

GE’nin 2012 yılında ecomagination teknolojilerine yaptığı yatırım 1,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2010 ve 2012 yılları arasında yapılan toplam yatırım ise 5 milyar doları aşarak, firmanın 2010 – 2015 dönemi için koyduğu 10 milyar dolarlık toplam yatırım hedefi doğrultusunda gelişim gösterdi.

GE Ruzgar Turbini_326x270

Ecomagination ürünlerinde gelir artışı

GE, 2010 yılında ecomagination ürünlerinden elde edilen gelirlerdeki artışın, firmanın beş yıl içinde elde ettiği gelirlerdeki artış hızının iki katı olması yönünde iddialı bir hedef belirledi. Ecomagination, 2012 yılında bu hedefi 25 milyar dolar tutarında gelir yaratarak gerçekleştirdi.

GE enerji_443x270

Hedef, 2015 yılında sera gazı salınımlarını yüzde 25 oranında azaltmak

2004 yılı baz alındığında GE’nin enerji yoğunluğu yüzde 32 oranında iyileşme gösterdi. Sera gazı salınımları da 2004 yılı ile karşılaştırıldığında benzer şekilde yüzde 32 oranında azaldı. GE, 2015 yılında sera gazı (GHG) salınımlarını yüzde 25 oranında azaltmayı ve işletmelerdeki enerji yoğunluğunu yüzde 50 oranında düşürmeyi hedefliyor.

Tatlı su kullanımı yüzde 25 oranında azaltılacak

2006 yılı baz alındığında GE, tatlı su kullanımını yüzde 46 oranında azaltırken, suyun yeniden kullanımının artırılması için çalışmalar yapıyor.

Ecomagination taahhüdü kapsamında Ar-Ge çalışmaları yürüten GE, müşterilerine milyarlarca dolar tasarruf sağlamasının yanı sıra ecomagination ürünleri ile de 2005 yılından bu yana 130 milyar doların üzerinde gelir yarattı.

dsc_6794-1024x682_0_405x270

Healthymagination yenilikleri için 3,5 milyar dolarlık yatırım

GE’nin Küresel Etki -2012 Raporuna göre, 2009 – 2012 yılları arasında sağlık alanında bakım kalitesini, maliyet açısından uygunluğu ve toplumun bu teknolojilere erişimini arttırmaya yönelik 66 ürün ve hizmet hayata geçirildi. GE, bu yeniliklerin araştırma ve geliştirilmesi için 3,5 milyar dolarlık yatırım yaptı. Bunun yanı sıra, GE sağlık alanındaki iş ortaklıklarını da geliştirerek, yenilikçi ve kaliteli sağlık hizmetlerini daha erişilebilir ve karşılanabilir hale getiren 10’dan fazla girişimciye ve firmaya yatırım yaptı.

Sağlık alanında dünya çapında müşteriler, hükümetler, üniversiteler ve endüstri liderleri ile birlikte çalışan GE, çalışan sağlığının iyileştirilmesine yönelik olarak HealthAhead adını verdiği bir sağlık programı geliştirdi.  2012 sonunda, GE’nin en büyük sağlık tesislerinden 450’den fazlası, çok sıkı sağlık normlarına uygunluğu onaylayan HealthAhead sertifikası aldı. Ayrıca kampüsleri de dumansız hava sahası haline getirmeyi başaran GE’nin “Çalışan Yaşam Tarzını Değiştirme Programları”na yaklaşık 30.000 çalışan katıldı.

Küresel Etki Raporu, GE’nin 60 civarında sosyal sorumluluk taahhüdünde elde ettiği sonuçları da ortaya koyuyor. Buna göre GE’nin yanı sıra firma çalışanları ve emeklileri de 2012 yılında, 2011’e göre yüzde 10 oranında artışla, toplumsal projeler ve eğitim organizasyonları için 219 milyon doların üzerinde bağışta bulundu. Bağış programı sayesinde firma ve çalışanları tarafından bağışlanan tutar toplamda 1 milyar doları aştı. 2012 yılında sponsorluğu GE tarafından yapılan 7 bin 400 girişim sayesinde yaklaşık 1,3 milyon saatlik gönüllü çalışma katkısı sağlandı.

GE’nin Küresel Etki raporuna www.ge.com/globalimpact adresinden ulaşabilirsiniz.

GE Hakkında

GE, en önemli konular üzerinde çalışır. En iyi insan kaynağı ve teknolojilerle, en zorlu sorunların üstesinden gelir. Enerji, sağlık, ev ve yaşam, ulaşım ve finans alanlarında çözümler üretir. İnşa eder, güç verir, hareket sağlar ve iyileştirir. Hayal etmekle yetinmez, gerçekleştirir. GE çalışır. Daha fazla bilgi için www.ge.com adresinden şirketin web sitesini ziyaret ediniz.

Haberin Devamı

Enerji Santralleri

Rüzgâr türbinlerindeki dişli kutusu bakım onarımları

Yayın tarihi

-

Yazar:

Rüzgâr türbinlerindeki dişli kutusu bakım onarımları

Bir rüzgâr türbini; dişli kutusu, jeneratör, kule ve kanatlardan oluşur. Aktarma sisteminin içindeki en önemli bileşen ise dişli kutusudur. Dönme hızının jeneratör hız gereksinimlerine göre ayarlanabilmesi için güç iletim hattında güç aktarma sisteminin bulunması gerekir. İdeal bir dişli sistemi, rüzgâr türbininin işletme ömrü boyunca, sert iklim ve aşırı yüklenme koşulları altında bile düzgün ve sessiz bir şekilde çalışmalıdır. ABD’de 1983-89 döneminde kurulan bazı rüzgâr türbinlerinin periyodik bakım onarım işlemlerinin yapılması sayesinde hala orijinal dişli kutularıyla çalışmaya devam ettiğini biliyoruz.

logo_478x160

Rüzgâr türbinleri ekonomik ömürleri süresince değişken rüzgâr hızlarına ve yüklerine maruz kalabilmektedir. Bu durum özellikle türbülanslı sahalarda bulunan rüzgâr türbinlerinde daha fazla görülmektedir. Bu da rüzgâr türbinlerini ve dolayısıyla dişli kutuları üzerindeki stresleri arttırmaktadır. Rüzgâr türbinlerinin ömrü, türbin kalitesine, yerel iklim ve saha şartlarına göre değişmekle beraber ortalama olarak 20-25 yıldır. Türbülans yoğunluğu ve bunun sonucu ortaya çıkan mekanik yorulmalar, türbinlerin ömrünü ve dolayısıyla hareketli parçalarını birinci dereceden etkileyen faktördür. Rüzgâr türbinlerindeki dişli kutularının garanti kapsamı genellikle iki yıldır. Ülkemizde işletmede bulunan çoğu rüzgâr santrali projesinin garanti süresi henüz bitmediği için dişli kutusu bakım ve onarımları konusunda yeterli teknik bilgi ve tecrübeye sahip olduğumuz söylenemez. Dişli kutuları için küçük bakımların ülkemizde yapılıyor olmasına rağmen genellikle garanti süresi içinde bir sorunun ortaya çıkması durumunda türbin üretici şirket dişli kutusunu ya yeniliyor ya da sahada onarımını gerçekleştiriyor. Altı ayda bir yapılan periyodik bakımlar çerçevesinde yağ kontrolleri gerçekleştiriliyor. Bu kontrollerde alınan yağ numuneleri üzerinden yapılan analizler sonucunda bazı kestirimlerde bulunuluyor. Arıza olabileceği öngörülürse önlem alınmaya çalışılıyor. Bazı firmalar yedek dişli kutusu bulundurarak olası enerji üretim kayıplarının önüne geçmeye çalışıyor.

Rüzgâr türbinlerinin dişli kutuları yurtdışından genellikle de Almanya, Hollanda ve Finlandiya’dan temin ediliyor. Oldukça maliyetli olan bu parçaların fiyatları 200.000 Euro ile 500.000 Euro arasında değişiyor. Rüzgâr enerjisi sektörümüz, var olan ve ileride daha fazla karşılaşacağımız bu tip sorunlara karşı, yurtdışına bağlı bazı çözümler getirmiş olmakla birlikte, olası ihtiyaçların önceden planlanarak hazırlık yapılması ve konu hakkında uzmanlaşılması daha doğru bir yol olarak görülmelidir. Ülkemizin rüzgârdaki 2023 yılı hedefi 20.000 MW olup, 2012 sonu itibariyle işletmede olan santraller 2.300 MW üstündedir. Yani Türkiye önümüzdeki 10 yıl içinde son 8 yılda yaptığının 10 katı kadar daha fazla çalışmalıdır. Bu da önümüzdeki 10 yıl içinde kalifiye personel açığı, bakım onarım ve montaj konusundaki eksikliklerimiz, yerli üretim, değişimi bekleyen mevzuatlar, yeni yatırımlar gibi pek çok sorunu birlikte ele almak ve çözmemiz anlamına geliyor. İşinin ehli olan insan kolay yetişmiyor. 2023 yılı hedefine ulaşmak için yaklaşık 5000 kişilik bir kadroya ihtiyaç duyacağımızı öngörüyoruz. Zamanı iyi kullanarak, gerekli kalifiye personeli süratle yetiştirmeliyiz. Bu nedenle TÜREB olarak üç yıllık hedeflerimiz arasına mesleki eğitimleri de aldık. Hibe kredileri ile Türkiye’nin 5 noktasında “Rüzgâr Enerjisi Eğitim Merkezleri” oluşturmayı düşünüyoruz. Türbin modelleri üzerinde bakım-onarım, montaj gibi eğitimleri içeren merkezler kuracağız. Öncelikle bir merkez ile başlayıp sonrasında çoğaltılacak bir model planlıyoruz. Henüz projelendirme safhasında olan bu çalışmamız Ekonomi, Milli Eğitim ve Enerji Bakanlıklarımız nezdinde girişimlerde bulunarak destek isteyeceğiz. Sektörde yabancı dili, teknik bilgi ve becerisi olan teknik elemanlara ve bakım onarım konusunda uzmanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Hayata geçirmeyi planladığımız bu proje ile sektörün istediği özelliklere cevap verecek personel sağlamak mümkün olacaktır.

TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven

TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven

 

 

Haberin Devamı

Elektronik

Buffalo Türkiye ofisi açıldı, Buffalo ürünleri Türkiye’de!

Yayın tarihi

-

Yazar:

(Buffalo Türkiye) İstanbul – Buffalo, ev ve küçük işletmeler için yüksek performanslı ve yenilikçi, depolama, multimedya ve kablosuz ağ ürünleri üreten, global bir imalatçıdır. Buffalo, 2012 yılında Türkiye ofisini açmıştır.

1975 Japonya’da kurulan bir şirket olan Buffalo’nun 3 kıtada; İngiltere, Fransa, Hollanda, Almanya, ABD ve Tayvan bölgelerinde ofislere sahip bulunmaktadır.

Buffalo şirketinin Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Makoto Maki, Başkan Yardımcısı Takeyasu Oshima ve Genel Müdürü Yasutoshi Yokoyama, bizzat Türkiye’ye gelerek, dinamik ve güçlü Türkiye pazarına yatırım yapma kararı almışlardır.

Fotoğraftaki kişiler: Murat George ŞAHİN (Buffalo Türkiye Genel Müdürü), Makoto Maki (Başkan), Takeyasu Oshima (Başkan Yardımcısı)

Buffalo, bireylerin ve işletmelerin ihtiyaçlarına odaklanır ve küçük ofisler ile dijital ev ortamları için birlikte komple ve entegre çözümler sağlayan; uygun maliyetli Ağa Bağlı Depolama (NAS) ürünleri, taşınabilir ve masaüstü sabit diskler, multimedya oynatıcılar ve Kablosuz LAN yönlendiricileri sunar.

Buffalo’nun ürünleri ve şirket ile ilgiili detaylı bilgiye, Türkçe internet sitesi olan http://www.buffalo-technology.com/tr/ adresinden ulaşılabilir.

Buffalo Türkiye ofisinin açılmasına paralel olarak, ücretsiz hizmet veren bir Çağrı Merkezi de kurulmuştur. Buffalo ürünleri ile ilgili her türlü konuda, hafta içi 09:00 – 17:30 saatleri arasında, “00800448820877” numaralı ücretsiz Çağrı Merkezi aranabilmektedir.

Buffalo Türkiye yetkili distribütörü Multimedya Bilgisayar’dır. Bayiler için Türkçe Ortak Portalı bulunmaktadır.

 

Buffalo Türkiye Adres ve İletişim Bilgileri:

http://www.buffalo-technology.com/tr/

Süleyman Seba CD No:48 BJK Plaza A Blok K:5 D:55 Besiktaş 34357 İstanbul

Telefon: +90 212 258 00 25 Faks: +90 212 258 00 26

Multimedya Bilgisayar İletişim Bilgileri:

www.Multimedya.com

Telefon: +90 212 479 46 46

Haberin Devamı

Trendler