Raylı Taşıma
Elektra Elektronik yerli üretim raylı sistem trafoları ile demiryolu sektörüne güç katıyor
Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak ve orta gerilim trafo ile reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, transformatör üretimi ile demiryolu sektöründe de önemli rol oynuyor. 23 Eylül Demiryolu Haftası dolayısıyla açıklamada bulunan Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, Türkiye demiryolu endüstrisinin öneminin ve gücünün gündeme geldiği bugünlerde Elektra Elektronik olarak raylı sistem projelerinde kullanılan trafoları ile öne çıktıklarını belirtti. Sektörde Ar-Ge yatırımlarıyla da dikkat çeken bir firma olduklarını ifade eden Şakar, CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun bir şekilde Türk mühendisler tarafından tasarlanarak ülkemizde üretilen ve Türkiye’deki çok sayıda projede kullanılan Elektra Elektronik transformatörlerinin, hızlı tren konusunda dünyaya referans olan Çin’de de yoğun olarak tercih edildiğini ifade etti.
Bu sene 40. yılını kutlayan köklü bir şirket olarak 6 kıtada 60’a yakın ülkeye yerli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren Elektra Elektronik, Türkiye’de ve dünya genelinde inşaat, elektrik, elektronik, otomasyon, robotik, demir çelik, makine, vinç sanayi, asansör, aydınlatma, sağlık, savunma sanayii ve denizcilik başta olmak üzere pek çok farklı sektörün önde gelen projelerinde enerji kalitesi için hizmet sunuyor. İleri teknoloji transformatörleri ile demiryolu sektöründe de yoğun ilgi gören şirketin raylı sistem transformatör ürün grupları arasında; izolasyon transformatörleri, şebeke ve katener izolasyon trafoları ile teknik bina yükseltici ve indirici trafoları yer alıyor.
“Türkiye’de üretiyoruz, Çin’e satıyoruz”
23 Eylül Demiryolu Haftası’nda demiryolu projelerine sunduğu yüksek katma değerli çözümleri ile öne çıktıklarını belirten Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, transformatör sektörünün öncü markası olarak ürünlerini Türkiye’de ürettiklerini ve kullanımda olan pek çok vagonun altında trafoları ile yer aldıklarını açıkladı.Şakar, “Sektörümüzde sahip olduğumuz tecrübe ve transformatörlerimizin kalitesi ile hızlı tren konusunda dünyaya referans olan Çin’in de dikkatini çektik.Bu sayede Çin’in demiryolu projelerinde de tercih ediliyoruz. Elektra Elektronik olarak ülkemizdeki demiryolu referans projelerimiz arasında ise Konya-Ankara yüksek hızlı tren hattı, IKZ (Irmak-Karabük-Zonguldak) hattı,İZMİR (Selçuk-Çamlık) hattı, EKB (Eskişehir-Kütahya-Balıkesir) hattı, SAKA(Samsun-Kalın) hattı, BAME (Bandırma-Balıkesir-Menemen) hattı, GSM-R(Kayseri-Sivas-Çetinkaya) hattı, BAŞKENT RAY hattı, Ankara Kuzey Sincan hattı ile Ankara yüksek hızlı tren bakım merkezi ve Trakya (Edirne-Uzunköprü Tekirdağ-Pehlivanköy) istasyonları yer alıyor” dedi.
“Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlarla ileriteknoloji ürünler üretiyoruz”
Türkiye’nin yanı sıra Almanya’daşirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofislerinin bulunduğunu söyleyen Şakar,konuşmasına şu şekilde devam etti: “2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlarla sektörümüzde daha da güç kazandık. Atılım yılı ilan ettiğimiz 2019’da fabrikamızın kapasitesini iki katına çıkararak 10 bin metrekareye ulaştıran bir yatırım gerçekleştirdik. Devlet destekli Ar-Ge projelerimiz ve özkaynaklarımızla yürüttüğümüz çalışmalarımız sayesinde enerji kalitesi alanında ileri teknoloji ürünler üretiyoruz. TÜBİTAK TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) projeleri ile sanayi-üniversite iş birliği çalışmalarını destekliyoruz. Bu projeler neticesinde yakın zamanda ‘Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi’ olma sürecini başlatmayı planlıyoruz. Hedefimiz daha güçlü Ar-Ge çalışmaları ile yeni nesil elektronik ürünler üretmek, test ve ölçüm faaliyetlerini kendi bünyemize almak,üretim, depo takibi ve diğer bütün süreçlerimizi buluttan takip etmek. Tüm bu çalışmalarımız sonucunda Türk markalı elektronik ürünlerin dünya pazarlarındaki hakimiyetini daha da artırmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip tek firmayız. 6 kıtada 60’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Güney Amerika, Asya Pasifik ve Kuzey Afrika ülkelerini yakın markajımıza almış durumdayız. Hedefimiz ihracat yaptığımız ülke sayısını artırarak ihracat hacmimizi daha da büyütmek”.
Raylı Taşıma
Alstom’un APS zeminden beslemeli kesintisiz güç çözümü Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda
Alstom, zeminden beslemeli kesintisiz güç temini sistemi olan APS sistemini 14 istasyondan oluşan ve 10.1 km uzunluğundaki Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında uyguladı. 1 Ocak 2021’de Balat-Alibeyköy arasındaki 9 km’lik bölümünün açılışı yapılan tramvay hattı, hafif raylı hatların ayak izini azaltacak ve kentsel çevrenin estetiğini koruyacak.
Türkiye’de ilk kez uygulanan APS sistemi ile tramvaya katener sistemi yerine cadde seviyesinde yer alan ve iletken bölümlerden güç temin eden bir ray vasıtası ile enerji temini sağlanacak. İletken bölümler, yalnızca üzerleri tramvayla tamamen kaplandığında etkinleşiyor ve yayalar ve diğer karayolu kullanıcıları için tam güvenlik sağlıyor. Enerji, aracın altında, tramvayın merkezi bojisinde bulunan seyir pabuçları tarafından alınıyor.
Alstom Ortadoğu ve Türkiye Genel Müdürü Mama Sougoufara “Yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerimizin İstanbul’un şehir manzarasının bir parçası olduğunu görmekten oldukça mutluyuz. Zeminden beslemeli APS sistemine ek olarak, Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı için yerli bir firma tarafından üretilen 30 adet tramvay aracı için ilgili araç üstü ekipmanları temin ediyoruz. Bu, sistemimizin ne kadar uyarlanabilir olduğunun bir göstergesidir. Sistem inovasyon, çevresel, estetik ve tarihi değerler açısından İstanbul demiryolu ağının eşsiz bir imzası olacak” dedi.
APS, havai seyir hatlarıyla aynı performansı garanti ederken kentsel çevrenin güzelliğini korumaya yardımcı oluyor. APS ile çalışan tramvaylar, güç kaynakları arasında basit ve kolay geçiş sağlayan havai hat ekipmanı ve / veya cer bataryaları da içerebilir. Bir hat uzatılırsa, APS sistemi de bu hatla beraber kolaylıkla uzatılabilir.
2014 yılında Alstom, BAE, Dubai’de dünyanın ilk yüzde 100 katenersiz tramvay sistemini teslim etti ve devreye aldı. Sistem şu anda üç kıtada yedi şehirde işletmede olup, APS ile çalışan tramvaylar yaklaşık 38 milyon kilometre yol yaptı.
Alstom, 60 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteriyor. İstanbul ofisi AMECA (Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya) bölgesi için ve Alstom Dijital Mobilite (ADM) ile Sistem ve Altyapı projeleri için Bölge Merkezi olarak hizmet veriyor. Bölge Merkezi’nin faaliyetleri, teklif yönetimi, proje yönetimi, mühendislik, kaynak sağlama, eğitim ve bakım hizmetleri ve diğer hizmetleri içeriyor.
Raylı Taşıma
Alstom Ortadoğu Grubu Genel Müdürü Mama Sougoufara oldu
Dünya çapında daha yeşil ve akıllı mobiliteye öncülük eden Alstom’un Ortadoğu Grubu Genel Müdürü Mama Sougoufara oldu.
Dünyada ve Türkiye’de birçok prestijli demiryolu projesine imza atan Alstom’un Ortadoğu Grubu Genel Müdürü olarak görev yapacak Mama Sougoufara, daha önce Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya (AMECA) Sistem ve Altyapı Başkan Yardımcısı ve Alstom’un Yakındoğu Grubu Genel Müdürü olarak görev yapmaktaydı.
Mama Sougoufara, Alstom’a 2008 yılında katıldı ve Alstom Transport’ta çeşitli yönetim kademelerinde görev aldı. Fransa’da Demiryolu Araçları Mühendislik Departmanlarında, La Rochelle ve Reichshoffen, İtalya’da Savigliano, Brezilya’da Lapa, Rusya’da TrTrans JV gibi çok sayıda küresel noktada hizmet verdi. Mama, Alstom Thermal Power firmasında Sektör Kalite Başkan Yardımcısı olarak üç yıl görev yaptıktan sonra, 2015 yılında Alstom Transport’a AMECA Bölgesi Sistem ve Altyapı Mühendislik Direktörü olarak geri döndü.
AMECA Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Müslüm Yakışan “Mühendislik, inovasyon ve yönetim alanındaki geniş küresel uzmanlığıyla Mama Sougoufara, bölgede coğrafi varlığımızı ve endüstriyel pazar payımızı genişletirken AMECA Bölgesi ekibimize çok değerli katkılarda bulunmaya devam edecek. Mama, Dubai Metrosu Expolink, Riyad Metrosu gibi Ortadoğu’daki birçok önemli ulaşım projesinin yürütülmesi ve teslim edilmesinde öncü rol oynadı. Bölgenin yenilikçi ve sürdürülebilir ulaşım ihtiyaçlarının desteklenmesi noktasında kendisiyle yakın bir şekilde çalışmayı heyecanla bekliyorum” dedi.
Alstom Ortadoğu Genel Müdürü Mama Sougoufara, “Yenilikçi, akıllı ulaşım için heyecan verici bir an ve Ortadoğu’daki Alstom ekibini daha fazla büyüme, yenilik hedefiyle yönetmek için sabırsızlanıyorum. Bölgede genişleyen varlığımız ve pazar payımızla, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail ve Türkiye’deki prestijli projelerimizin yürütülmesi, teslim edilmesiyle, Alstom Ortadoğu’da ulaşım ve mobilitenin geliştirilmesinde müşterilerimizle birlikte hareket etmek için hazırdır” dedi.
Alstom bölgede ulaşım ve mobilitenin geliştirilmesinde kendini işine adamış, uzun vadeli bir ortaktır. Ortadoğu’daki ilk tam entegre tramvay sistemi ve dünyanın ilk yüzde 100 katenersiz hattı olan, Kasım 2014’te işletmeye açılan Dubai tramvayının teslim edilmesinin yanı sıra şirket 13 yıl boyunca Dubai Tramvayı’nın bakım işini üstlendi. Alstom’un lider olduğu ExpoLink Konsorsiyumu aynı zamanda dünyanın en hızlı inşa edilen anahtar teslimi sürücüsüz metro projesi olan ve Haziran 2020’de açılışı gerçekleştirilen Dubai Route 2020 Metrosu’nun tesliminden sorumluydu. Suudi Arabistan’da FAST Konsorsiyumu’nun bir üyesi olarak Alstom, 69 adet Metropolis-tabanlı Riyad Metro treni, Urbalis sinyalizasyon sistemi, Hesop enerji geri kazanım istasyonu ve hatları dahil olmak üzere 4, 5 ve 6. hatlar için tam entegre bir metro sisteminin tedarikini gerçekleştirmektedir.
Denizyolu & Limnaları
TNT EXPRESS Türkiye, ilk kez reklam filmi çekti
TNT EXPRESS’ten İKİ nokta arasında en kısa ve en anlamlı yolculuk
Türkiye’nin önde gelen taşımacılık şirketlerinden TNT EXPRESS, Türkiye’ye giriş yaptığı 1998 yılından beri ilk defa çektiği reklam filmi ile televizyon kanallarında izleyicilerle buluşuyor.
Marka ile tüketici arasında sıcak bir bağ kurmak ve bunu hissettirebilmek için yapılan senaryo ve hazırlık çalışmalarının yanı sıra, Borthers&Sisters tarafından hazırlanan reklam filminin packshot’unda kullanılan TNT EXPRESS’in logosu “İki nokta arasındaki en kısa mesafe” vurgusuyla dikkat çekiyor.
İstanbul Boğazı ve New York’ta gerçekleştirilen TNT EXPRESS Türkiye reklam filmi çekimleri Can Özbatur yönetiminde yoğun bir tempoda gerçekleşti. “İki nokta arasındaki en kısa mesafe” logosuyla hafızalarda yer edecek reklam filminde kalabalık bir ekip görev aldı.
Boğaz’da başlayan yolculuk hikâyesi New York’ta son buluyor…
Hikâye, sabahın erken saatlerinde İstanbul’un Boğaz gören bir sokağından geçen TNT EXPRESS aracının geleneksel yöntemlerle özel üretim yapan bir deri atölyesine varmasıyla başlıyor. Deri atölyesindeki usta, deri ceketin son rötuşlarını yaptıktan sonra, deri ceketi atölyesindeki askılığa asıyor. Askılığın üst köşesinde yer alan turuncu topun arkasında yer alan harita, İstanbul dolaylarına denk gelmektedir. TNT EXPRESS çalışanı, ustanın astığı ceketi gönderilmesi gereken istikamette iter. Ceket, askılığın üst çubuğu üzerinde büyük bir hızla yol alır ve New York’a varır. Askılığın, bu aşamada görünen köşesindeki turuncu top, arkadaki haritada New York’a denk gelmektedir. Ceketin vardığı yer, New York’taki ‘haute couture’ bir butiktir. Butiğin, şık ve soylu görünümlü çalışanı ceketi askılıktan alır ve hayran olmuş bir şekilde vitrindeki tek mankene giydirir. Bu sırada butiğin dışarısında durmakta olan TNT EXPRESS çalışanı, tatmin olmuş bir şekilde tabletine teslimatın yerine ulaştığı bilgisini girer ve TNT EXPRESS aracına binerek uzaklaşır. TNT EXPRESS’in, “İki nokta arasındaki en kısa mesafe” olduğunu vurgulayan TNT EXPRESS logosu belirerek reklam filmi son bulur.
-
Madencilik5 yıl önce
İş Makinesi Sektörü Almanya’da Buluşuyor
-
Diğer Gıda & İçecek5 yıl önce
Propolisi Türkiye’den Dünyaya İhraç Eden Kadın
-
Haberler9 yıl önce
Türk Havayolları ve Boeing uzun vadeli işbirliği anlaşması imzaladı.
-
Diğer İmalatlar5 yıl önce
CITS’in Genel Müdürü Ertan Göral oldu
-
Sanayi4 yıl önce
Saha İstanbul Çorumlu sanayicilerle buluştu
-
Lojistik4 yıl önce
Linde’ye EcoVadis’den ikinci kez altın madalya!
-
Haberler4 yıl önce
Akıllı sel bariyerleri, sel baskınlarının önüne geçecek
-
İMALAT4 yıl önce
Atlas Copco’dan sanayiye enerji tasarruf sağlayacak 10 öneri
-
Yeni Teknolojiler4 yıl önce
Ulusal siber sınırlar gerçek ülke sınırları kadar önemli
-
Otomotiv4 yıl önce
CHEP Türkiye’de üst düzey atama
-
Makina & Ekipman4 yıl önce
Rockwell Automation siber güvenlik şirketi OYLO’yu satın aldı
-
İMALAT4 yıl önce
Coşkunöz Holding’in Dönüşüm Proje Koordinatörü Evren Özbanazi oldu