Kimyasallar
Nobel İlaç İş Geliştirme Direktörlüğüne Müşfik Karadoğan Atandı
Müşfik Karadoğan,Temmuz 2020 itibarıyla Nobel İlaç İş Geliştirme Direktörü olarak göreve başladı. Karadoğan, 20 ülkede faaliyet gösteren Nobel İlaç’ın global bir firma olma vizyonu çerçevesinde lokal ve uluslararası iş geliştirme operasyonlarına liderlik edecek.
21 senelik ilaç sektörü tecrübesinin ilk 13 senesinde Pfizer Türkiye organizasyonunda pazarlama, satış, stratejik planlama,insan kaynakları ve eğitim-gelişim alanlarında farklı roller üstlenen Karadoğan, 2012 yılında yine aynı firmada Sırbistan Genel Müdürü sonrasında da Doğu Avrupa Strateji Direktörü (19 ülke) olarak görev almış ve 2016-2019 döneminde 9 ülkeyi kapsayan Güneydoğu Avrupa Bölge Liderliği görevini sürdürmüştü.
Müşfik Karadoğan, 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu.
Denizyolu & Limnaları
“DYO Transocean” denizlere açılıyor
Yaşar Grubu’nun uluslararası markası DYO Boya, kurulduğu günden bu yana ilklere öncülük etmeye devam ediyor. ‘DYO Transocean’ markası ile denizcilik sektöründe dikkat çeken DYO, uluslararası deniz boyaları alanında öne çıkıyor. DYO Transocean deniz boyalarında standartların göstergesi kabul edilen sertifikalara da sahip.
%100 yerli ve milli sermayeli bir marka olarak faaliyet gösterdiği her alanda gücünü köklerinden alan DYO, uluslararası sertifikalı ürünlerini ülkemizde üretmenin gururunu sektörle paylaşıyor. Boya sektörüne ilk adımını deniz boyalarıyla atan DYO, “DYO Transocean” markasında, uluslararası deneyimini, uzman ekip desteğini ve en yeni teknolojilerini birlikte sunuyor.
Üstün teknoloji kullanan, boya sektöründe ilk AR-GE merkezini kuran DYO’nun sektöre sunduğu ‘DYO Transocean’, ürün kullanım vaatleri açısından da sektör için oldukça önemli. Ürün korozyona karşı dirençli olması, üstün parlak görünümü, uzun süre dayanıklılığını koruması, düşük VOC değere sahip olması, iyi ıslatma ve yapışma özellikleri taşımasıyla üst seviyede kalite sunuyor.
“DYO Transocean” markası ile tercih portföyünü genişleten DYO, piyasaya sunduğu shop primer, astar, antikorozif ürünler, son kat boyaları ve antifouling ürünlerle tüketiciye zengin alternatif oluşturuyor.
Türkiye’nin Boya Devi DYO Denizlerde de İddialı
Uluslararası deneyimlerin rehberliğinde ülkemizde üretilen DYO Transocean, gemi işletmecilerinden tersanelere kadar sektördeki tüm paydaşların ihtiyaçlarına cevap veriyor.
“DYO Transocean” deniz boyaları tedarik zinciri, hizmet kalitesi ve geniş renk yelpazesi ile gemi sahiplerine hizmette sınır tanımıyor.
Sektörün yenilikçi ve öncü markası DYO Boya, içinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde de her sektörde piyasaya kaliteli ve güvenli ürün sunan yerli ve milli marka olmanın haklı gururunu taşıyor.
Haberler
Hayat Kimya’nın kağıt makinası Mobil SHC™ 600 serisi ile dünya hız rekoru kırdı
Mobil SHC 632 tarafından korunan Metso kağıt makinası hiç bir ekipman arızası olmadan 2210 m/dak. hıza ulaştı.
- Mobil SHC 632 Metso ekipmanının ağır yüklere ve yüksek sıcaklıklara dayanarak rekor hıza ulaşmasını sağladı
- Mobil SHC 632 kağıt makinalarının yıllarca hiçbir bakıma gerek duymamasına katkıda bulunuyor
- Mobil Endüstriyel Yağları, selüloz ve kağıt üreticilerinin üretkenliğinin artmasına, makinalardaki plansız duruşların azalmasına ve bakım ihtiyacının en aza indirilmesine yardımcı olur
Hayat Kimya A.Ş’nin Mobil SHC 632 dişli ve yatak yağının kullanıldığı Metso kağıt makinası işletmenin Türkiye’deki fabrikasında 24 saatlik üretim esnasında dakikada 2210 m hıza ulaşarak dünya rekoru kırdı. Mobil SHC 632, selüloz ve kağıt üretiminin zorlu ve çok çeşitlilik gösteren çalışma koşullarında üstün performans için geliştirilen Mobil SHC 600 Serisi ileri teknoloji sentetik yağlardan biridir.
Yüksek hız ve 200°C’yi aşan buhar sıcaklıklarını içeren zorlu işletme koşulları ile başa çıkabilecek şekilde formüle edilen Mobil SHC 632 selüloz ve kağıt endüstrisi için üstün performans sunuyor. Standart mineral yağlara kıyasla güvenilir ekipman koruması ve uzun yağ ömrü sağlayan Mobil SHC 632 plansız duruşları ve işletme giderlerini en aza indirerek üretkenliğin artmasını sağlıyor.
Rekora imza atan kağıt makinası Aralık 2010’dan bu yana hiçbir bakım, plansız duruş yada yağ değişimi geçirmeden tam kapasite çalışıyordu. Mobil SHC 632’nin daha düşük çalışma sıcaklıkları ve iyileştirilmiş dişli performansı sağlayan düşük sıvı sürtünmesi özelliği sayesinde yağ filmi bozulmadı ve İzmit Yeniköy’deki fabrikada gerçekleşen rekor uzunluktaki kesintisiz çalışma sırasında hiç aşırı ısınma problemi yaşanmadı.
Mobil Endüstriyel Yağlar selüloz ve kağıt endüstrisi için hidrolik, kompresör ve dişli yağlarını içeren geniş çeşitlilikte uzman ürünler sunarak işletmecilerin üretkenliği artırmasına, giderleri azaltmasına ve sürdürülebilirlikle alakalı fayda elde edilmesine yardımcı olur. Yaş ve kuru kısım rulman uygulamaları için tasarlanan Mobilith SHC PM gresleri, ekipman kullanılabilirliğini artırarak duruş süresini en aza indiriyor.
Mobil yağlarının kullanıldığı 7 yıl boyunca Hayat Kimya A.Ş’nin Metso veya PMT Italia kağıt makinaları tek bir rulman değişimine gereksinim duymadı. Bilyalı rulmanlarda Mobilgrease XHP 222’nin kullanılması, aksamların erkenden sorun çıkarmasını önledi. Birçok kez yağ akışına su karışmasına rağmen Mobil SHC PM 320’nin kullanıldığı makinalar ne yağ değişimine ne de ilave bakıma ihtiyaç duydu. Rulmanları sulu ortamlarda bile korozyondan ve aşınmadan korumak için tasarlanan Mobil SHC TM PM 320, Hayat Kimya A.Ş’ nin mühendislerini 3 güne varan plansız duruşlardan kurtardı.
Hayat Kimya Kağıt Grubu Direktörü Lütfi Aydın, “Tüm süreçlerde kullandığımız Mobil Endüstriyel Yağlar olmasaydı bu noktaya gelemezdik. Mineral alternatifleri ile karşılaştırıldığında Mobil SHC ürünleri, makinalarımızın ve kullanılan yağlarının ömrünü uzatarak yağ değişim aralıklarını önemli ölçüde uzatmamızı ve fabrika duruş süresini en aza indirerek bakım giderlerimizi azaltmamızı sağladı. Yağ durumunu takip etmek için Signum Kullanılmış Yağ Analizi’ni düzenli kullanıyor ve hem uzman görüşü almak hem de en iyi ve en doğru kullanım tavsiyesi almak için analiz verilerimizi her zaman ExxonMobil ’in Saha Mühendisleri ile paylaşıyoruz” dedi.
Hayat Kimya A.Ş’nin fabrikasında neredeyse tamamen Mobil markalı yağlar kullanılıyor. Yukarıda bahsedilen ürünler dışında Mobil DTE 20 Serisi, Mobil DTE 10 Excel, Mobil DTE Oil Serisi, Mobilgear 600 XP, Mobilux EP, Mobil SHC 600 Serisi, Mobil SHC PM, Mobilgrease XHP 222, Mobil Polyrex EM, Mobil Vactra Numbered Serisi ve Mobil Pegasus 705 kullanılıyor.
Mobil SHC Avrupa, Afrika, Ortadoğu Marka Danışmanı Rainer Lange “Yeni dünya hız rekorunu elde etmelerinde Hayat Kimya’ya yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz. Kağıt fabrikalarında üretkenliği ve karlılığı sekteye uğratan ıslak çalışma koşulları, yüksek hız ve ağır yüklere rağmen müşterilerimizin makinalarının yüksek üretkenlik seviyesinde çalışabilmesi için Mobil SHC 600 Serisi’ni geliştirdik. Yeniköy fabrikasında elde edilen bu başarı, fabrikaların gelişimi için endüstriyel işletmecilerle nasıl sıkı bir işbirliği içinde çalışabileceğimizin bir göstergesi” dedi.
Mobil SHC markalı sentetik yağlar veya başka herhangi bir Mobil ürünü yada hizmeti hakkında daha fazla bilgi için mobilindustrial.com.tr adresini ziyaret ediniz.
Bu performans kanıtı tek bir kullanıcının deneyimine dayanmaktadır. Elde edeceğiniz sonuçlar kullandığınız ekipmana ve bakımına, çalışma ortamı ve koşullarına ve daha önceden yağlayıcı madde kullanıp kullanılmadığına göre değişebilir.
Etkinlikler & Fuarlar
Henkel’in 2013 performansına, Türk Henkel’den büyük katkı
Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında, Henkel’in dünya genelinde ve Türkiye özelinde gösterdiği başarılı performansa değinerek önemli bilgiler verdi. Alemdar “Henkel 2013 yılında %3,5 organik büyüme elde etti ve toplam satışları 16 milyar 400 milyon Euro’ya yükseldi. Yükselen pazarlarda organik büyüme ise %8,3 şeklinde gerçekleşti. Türk Henkel, elde ettiği çift haneli büyüme ile bu büyümeye en fazla katkıyı sağlayan ülkelerden biri oldu. 2013 yılında 400 milyon Euro’nun üzerinde satış geliri elde eden Türk Henkel’in üç iş birimi de bu başarıya katkıda bulundu. Güçlü ürün inovasyonları da başarı açısından önemli bir faktör olarak öne çıktı. Türk Henkel’in 2013 yılında elde ettiği gelirin yaklaşık dörtte biri, son üç yıl içinde piyasaya sunulan ürünlerden oluştu.” dedi.
Türkiye, büyük pazar potansiyeli ile Henkel’in stratejisinde önemli bir rol oynuyor
Henkel’in Türkiye’yi değerli bir pazar olarak gördüğünü, şirketin Türkiye’de büyümeye ve yatırım yapmaya devam edeceğini ifade eden Hasan Alemdar, “Bugüne kadar yapılan yatırımlar, bu pazarın potansiyeline olan inancımızı gösteriyor.” şeklinde konuştu. Henkel, tüm faaliyet ve kararlarında, 2016 yılı için belirlenen global stratejisine göre hareket ediyor. Henkel’in stratejisi ise “sadeleştirilmiş operasyonlar ve motive bir ekip ile global bir şirket olarak rekabette üstün bir performans sergilemek” olarak belirlenmiş bulunuyor. Bu strateji uygulandığında Henkel, 2016 yılı için belirlediği 10 milyar Euro’su yükselen pazarlarda olmak üzere toplamda 20 milyar Euro satış ve hisse başına gelirlerde %10 yıllık büyüme oranı gibi iddialı global mali hedeflere ulaşmayı hedefliyor. Hasan Alemdar, Türkiye’nin bu hedeflere ulaşmakta önemli bir rol oynadığını da vurguladı.
Henkel’in en büyük ikinci Çamaşır ve Ev Bakım fabrikası Türkiye’de
Hasan Alemdar, Henkel’in globalleşme faaliyetleri kapsamında son yıllarda Türkiye’de yaptığı yatırımları açıkladı. Alemdar, daha önce Avrupa’dan getirilen Persil Jel’in 2014 başından itibaren Türkiye’de üretilmeye başlandığını dile getirirken Henkel’in Ankara’da bulunan çamaşır ve ev bakım fabrikasının tüm dünyada kuruluşun genel merkezi olan Düsseldorf’tan sonra dünyanın en büyük ikinci çamaşır ve ev bakım fabrikası olduğunu vurguladı. Persil Jel’in üretimi için fabrikaya yeni bir üretim hattı
eklendiğini söyleyen Hasan Alemdar, “Henkel’in sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunabilmek için Ankara’daki fabrikada sürdürülebilirlik konusunda da yatırımlar yapılıyor. Örneğin; 2014 yılı başında “Tower Heat Recovery” projesi hayata geçti. Bu proje ile toz deterjan üretiminde kullanılan sıcak havayı geri dönüşümlü hale getirerek, üretimde kullanıyoruz. Böylece kullanılan enerji miktarı da düşüyor. Bu sistem ile toz deterjan üretimindeki kurutma prosesinde yaklaşık %10’a yakın doğalgaz tasarrufu sağlanıyor. Bu rakam tüm deterjan fabrikası için ise yaklaşık %4,5’lik enerji tasarrufu anlamına geliyor.” dedi.
Yapıştırıcı Teknolojileri’nde Technomelt markasına yatırım
Hasan Alemdar, basın toplantısında Henkel’in yapıştırıcı teknolojileri iş biriminde endüstriyel yapıştırıcılar konusunda faaliyet
gösteren Technomelt markasına gerçekleştirdiği yatırımla, iki tip hotmelt yapıştırıcısının daha üretimini Türkiye’de gerçekleştirmeye başladığını ifade etti. Hasan Alemdar, “Technomelt markamıza yaptığımız yatırım ile daha önce yurt dışından ithal edilen nonwoven ürünler ve mobilya sektöründeki hotmeltlerin bundan böyle Türkiye’de üretilecek olması, Henkel’in pazar payını yükseltmesine ve müşterilerimize daha hızlı çözümler sunmamıza yardımcı olacak ve sonuçta Türkiye’nin endüstrisine faydalı olacak.” şeklinde konuştu.
-
Madencilik5 yıl önce
İş Makinesi Sektörü Almanya’da Buluşuyor
-
Diğer Gıda & İçecek5 yıl önce
Propolisi Türkiye’den Dünyaya İhraç Eden Kadın
-
Haberler9 yıl önce
Türk Havayolları ve Boeing uzun vadeli işbirliği anlaşması imzaladı.
-
Diğer İmalatlar5 yıl önce
CITS’in Genel Müdürü Ertan Göral oldu
-
Sanayi3 yıl önce
Saha İstanbul Çorumlu sanayicilerle buluştu
-
Lojistik4 yıl önce
Linde’ye EcoVadis’den ikinci kez altın madalya!
-
Haberler4 yıl önce
Akıllı sel bariyerleri, sel baskınlarının önüne geçecek
-
İMALAT4 yıl önce
Atlas Copco’dan sanayiye enerji tasarruf sağlayacak 10 öneri
-
Yeni Teknolojiler4 yıl önce
Ulusal siber sınırlar gerçek ülke sınırları kadar önemli
-
Otomotiv4 yıl önce
CHEP Türkiye’de üst düzey atama
-
Makina & Ekipman4 yıl önce
Rockwell Automation siber güvenlik şirketi OYLO’yu satın aldı
-
İMALAT4 yıl önce
Coşkunöz Holding’in Dönüşüm Proje Koordinatörü Evren Özbanazi oldu